сряда , 20 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Красимир Гаджоков: Не разбирам какъв е този стремеж на България за капсулация

Красимир Гаджоков: Не разбирам какъв е този стремеж на България за капсулация

Срам – така определи с една дума всичко случващо се с Изборния кодекс българинът Красимир Гаджоков от Канада.

Необясним опит за изхвърляне на българите в чужбина, които могат да допринесат много за страната, от обществения живот и чувството за принадлежност към родината – това пък бе дефиницията му за скандалната сага с изборното законодателство в едно изречение.

В еМисия България Гаджоков коментира като „невежество“ и „липса на елементарно познание“, и то от лице с висока обществена позиция, и предложението на проф. Огнян Герджиков от миналата седмица да бъде забранено двойното гражданство.

Гаджоков напомни, че такава забрана е напълно нетипична, особено в ЕС, макар някои страни да имат по-завишени изисквания.

Не разбирам какъв е този стремеж на България за капсулация, при положение, че светът се отваря все повече, коментира той. „Това, че на нас не ни харесва как работи светът, не значи, че трябва да седнем и да се сърдим, а голяма част от хората в България правят именно това. Ние трябва да седнем и да се образоваме как работи светът, за да постигнем идеалите си и благоденствието, което искаме, а не да си измисляме някакви неща сами“.

Според него добрата новина е, че голяма част от активните българи в чужбина са хора, които се включват за пръв път в обществения живот.

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …

4 коментара

 1. La torontoise

  @ Todor, vsustnost, kanadskite grazdani postoianno ziveesti izvun Canada imat daden process ot kanadskoto pravitelstvo otnosno tova kak da glasuvat. Na tozi website e obiasneno kak stava tova:
  https://travel.gc.ca/travelling/living-abroad/elections-faq
  Mnogo pozdravi.

 2. инж. Б. Попов

  Събеседникът просто нищо не каза! Поне не се разбра какво иска да каже. Тези снимки на по двадесет души с български флагове какви са? Протестиращи ли? 20 човека ли е диаспората?

  Г-н Гаджоков, познава 1000 недоволни от България за живота в България. Странно как с едно ходене до родината за 5 години знае какво мислят и чустват хората. Г-не, елата си у дома и помагайте, стига сричайте глупави доводи. Приемете и вие и телевизията, от която говорите, че хората в родината може да не са отворени толкова на вашата проамериканска политика.

  Г-н Гаджоков защо не каза, къде са гласовете на българите в чужбина на Референдум 2015-та? Който бе така важен за тях.

  И последно. Г-н Гаджоков. Обществена дейност в България, за която говорите определено не е това, че сте участвали като член на избирателна комисия веднъж. С тия приказки за „инвестиция“ на българите в чужбина ставате вие СМЕШНИЯ!

 3. Да голяма част от българите живеещи в цивилизовани държави в чужбина обичат България, но децата им са асимилирани от чуждата държава и култура и 99% остават да живеят там и рядко знаят български. И най важното кой където си плаща данъци върху доходите там да гласува, защото той работи за тази държава и за нейното благо!

 4. Събеседника ви пропусна да каже, а и вие ясно не знаете, че Канадски граждани постояно живеещи извън Канада НЯМАТ право да гласуват в Канада. Така че за какво говорим?