понеделник , 16 юли 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Крайнодесен шотландец помага на нелегалните отряди по българо-турската граница

Крайнодесен шотландец помага на нелегалните отряди по българо-турската граница

Британската преса разпространи видео, на което мъж от Шотландия обявява подкрепата си към организацията Българско народно опълчение “Шипка”. Става дума за нелегално военно формирование, което си поставя за цел да залавя нелегалните имигранти по българо-турската граница. Шотландецът се е присъединил към тях и в момента също се намира на територията на страната ни.

Джим Доусън е част от крайно-дясната британска партия Britain First и от движение против абортите на име “Великобританска лига на живота”. Облечен в камуфлажни дрехи, Доусън засне няколко клипа, в които изразява подкрепата си към българското радикално движение.

По думите му границата между Турция и България е ключово място за цяла Европа и дейността на нелегалния военен отряд е изключително важна за сигурността на всички европейци.

Шотландецът призовава колкото се може повече хора да се включат в т.нар. “опълчение”. В случай, че нямат възможност физически да помагат на отряда, Доусън моли всеки, който може, да изпрати финансова помощ, с която въоръжената група да закупи боеприпаси.

Доусън е от шотландския град Еърдри. Досега е изразявал подкрепата си към различни крайнодесни екстремистки организации в Унгария и други европейски държави. Самият той е член на антиислямската международна група “Рицари тамплиери”.

В пропагандните видеа мъжът споделя, че е дарил на българската организация бронежилетки, очила за нощно виждане, дронове и друго въоръжение. Според него нелегалните имигранти, преминаващи българо-турската граница, “искат да завладеят света” и трябва да бъдат спрени на всяка цена.

Шотландецът изразява възхищението си от българския военен отряд, като споделя, че тези хора заслужават помощта на всички, защото прекарват собственото си свободно време по границата.

Самият Джим Доусън напуска Britain First, когато поддръжниците й започват да извършват насилствени нахлувания в джамии из Великобритания. Преди да започне да се занимава с политика е бил калвинистки свещеник.

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …