вторник , 19 юни 2018
Начало / Код 11-13 / Край с превъртането на километража при колите втора употреба

Край с превъртането на километража при колите втора употреба

От догодина в ЕС превъртането на километража на колите втора ръка ще бъде абсолютно незаконно, след внесено предложение от страна на евродепутата от ГЕРБ и ЕНП Андрей Новаков. Самият той коментира подробности по този въпрос в студиото на КОД 11-13.

„Вече имаме положителна оценка на Еврокомисията, сега предстои програмата да залегне в Бюджет 2018, след което предстои свързване на пунктовете за Годишен технически преглед на всяка държава в единна информационна система“, обясни Новаков.

„В момента, в който започнат да се изпълняват дейностите по тази програма, която нарекохме „Орел“, ще предложим информационната система – сървъри и данни, да функционира в България“, допълни още евродепутатът.

Той коментира и проблемите около българското европредседателство, конкретно свързани със скандала с управлението на средствата за ремонт на НДК и отстранения директор Мирослав Боршош.

„Нямам съмнение, че това ще се случи, вече имаме календар, активно участваме във всички събития, особено след силния старт на новия ни еврокомисар Мария Габриел. Нека всички се обединим около това, че през следващите шест месеца ние ще сме под светлините на прожекторите на ЕС, в праймтайма, всички погледи ще са насочени към нас“, заяви евродепутатът.

„Слуховете, че могат да ни отнемат европредседателството, за мен са абсурд“, категоричен е Новаков.

Той изказа мнение и по въпроса за сложната ситуация в отношенията между Турция и ЕС.

„Турция винаги е била страна, към която ЕС проявява необходимото уважение и внимава с отношението си, защото не можем да не оценим, че голямата част от мигрантите, които са на територията й, не нахлуват в ЕС. Ще следим внимателно развитието на политиката там“, обобщи Новаков.

Относно новия ни еврокомисар Мария Габриел, той е категоричен, че очаква тя да действа с размах в този динамичен, изключително сложен и важен ресор, който засяга живота на всички граждани.

Вижте цялото интервю с Андрей Новаков в следващото видео!

Вижте също

Финансовият журналист Кузман Илиев: Паниката на „Уолстрийт“ от вчера е симптом за това колко много напрежение има на пазарите

Какво се случва след паниката от вчера заради сриването на „Уолстрийт“? Може ли да се …