сряда , 20 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Коучингът или пътят към новото лидерство

Коучингът или пътят към новото лидерство

Коучингът не е обучение, не е менторство, не е консултация, т.е. в коучинга правим това, което е обратно на всички тези професионални занимания и услуги. Ако при обучението експертизата идва от обучаващия към човека, то при коучинга е обратното. При коучинга основната презумпция е, че човекът има цялата мъдрост и всички ресурси или може да ги намери и в него са решенията. Задачата на коуча е да направи така, че човек да стигне сам до решението, защото вярваме, че човек не само има решенията, но и най-добре знае за себе си.

Това обясниха в студиото на еМисия България Ирина и Петър Горялови, специалисти по коучинг по организационно лидерство за изпълнителни директори в България.

„Изпълнителният директор иска или не иска, има много голямо влияние върху средата, екипа и организацията, върху индустрията и затова гледаме на предприемачите като двигатели на икономиката. Той има два инструмента – взима решения и прави разговори. Качеството им директно оказва влияние на финансовите резултати на компанията“, допълни Петър Горялов.

По думите му технологията позволява на България и на бизнеса у нас да бъде буквално в целия свят.

Има ли дефицит на лидерски капацитет в България и за лидерството като шанс за нова реалност вижте във видеото:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …