сряда , 22 ноември 2017
Начало / Код 11-13 / Костадин Костадинов от Движение „Възраждане“ иска законите да се прилагат еднакво към българи и роми

Костадин Костадинов от Движение „Възраждане“ иска законите да се прилагат еднакво към българи и роми

Движение „Възраждане“ организира протест пред Народното събрание в знак на несъгласие с държавната политика свързана с ромското население. Протестът беше под мотото „Не на насилието над българи в България!“ Минути след края на протеста, лидерът на партията и един от организаторите Костадин Костадинов гостува в студиото на КОД 11-13, за да разкаже подробности за исканията им.

„Искаме законите да бъдат еднакво прилагани за всички и да се вдигне чадъра над организираната циганска престъпност. Трябва да се премахне законът за ненаказване на кражба на малозначителната стойност, защото ако заредите гориво за 50-100 лв и си тръгнете няма кой да ви накаже. В САЩ ако престъплението е за около 100 долара се налага глоба, а ако е финансово слаб нарушителя, той полага обществено полезен труд“, посочи Костадинов.

Лидерът на Движение „Възраждане“ коментира още ромското включване, етническото напрежение и договорът за добросъседтво между България и Македония.

Вижте също

Кой сътвори скандала около „Мис България“2017? Отговаря победителката Тамара Георгиева

„Мис България“ 2017 Тамара Георгиева събра огромно неодобрение след като грабна короната на победителката. В …

3 коментара

  1. Добромира

    Аргументирани и прямо изказани позиции. Рядкост определено. Поздравления!

  2. Кристалина Тобиева

    Съгласен съм, единствената партия назоваваща точно къде е проблема, дано повече хора ги подкрепим на следващите избори, а те не са далеч…

  3. Светослав

    Подкрепете тези млади хора, следете ги и ще разберете, че има много бъдеще в тях. Време ни е за Възраждане!