петък , 23 юни 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Код 11-13 / Коста Стефанов за сутринта след инфарктните избори на Острова
kostastefanov

Коста Стефанов за сутринта след инфарктните избори на Острова

Сензация, катастрофа за Торите, журналисти се разплакват в ефир – след тази драматична ситуация веднага след първите екзитполове от предсрочните парламентарни избори във Великобритания снощи, днес сутринта нещата не са толкова драматични, коментира резултата от вота на Острова кореспондентът на Би Ай Ти Коста Стефанов.

Той подчерта, че консерваторите ще могат да съставят правителство, макар и без мнозинство, като според прогнозите ще имат 318 места. Това означава, че осем не им достигат за мнозинство, но заедно със северноирландската партия ще имат с две места повече, т.е. ще имат кабинет, обясни журналистът.

Той отбеляза, че на авторитета на премиера Тереза Мей, свикала тези избори, е бил нанесен невероятен удар, а предизборната й кампания е била „дървена“. Резултатите не са особена изненада, очакваше се известна загуба, но не и чак такава, добави Стефанов. Според него лейбъристите пък са спечелили от по-добрата си кампания, както и включването на много млади хора, гласували за тях.

Говори се, че есента ще има нови избори, но това ще се реши следващите дни, когато Мей отиде при кралицата, добави още Коста Стефанов.

Журналистът прогнозира голям хаос през идните дни:

Вижте също

KOD_BSP

Димитър Данчев с коментар за актуалните решения в парламента

Димитър Данчев от БСП за България гостува в студиото на Код 11-13 и коментира темата …