понеделник , 23 юли 2018
Начало / Код 11-13 / Коста Стефанов за сутринта след инфарктните избори на Острова

Коста Стефанов за сутринта след инфарктните избори на Острова

Сензация, катастрофа за Торите, журналисти се разплакват в ефир – след тази драматична ситуация веднага след първите екзитполове от предсрочните парламентарни избори във Великобритания снощи, днес сутринта нещата не са толкова драматични, коментира резултата от вота на Острова кореспондентът на Би Ай Ти Коста Стефанов.

Той подчерта, че консерваторите ще могат да съставят правителство, макар и без мнозинство, като според прогнозите ще имат 318 места. Това означава, че осем не им достигат за мнозинство, но заедно със северноирландската партия ще имат с две места повече, т.е. ще имат кабинет, обясни журналистът.

Той отбеляза, че на авторитета на премиера Тереза Мей, свикала тези избори, е бил нанесен невероятен удар, а предизборната й кампания е била „дървена“. Резултатите не са особена изненада, очакваше се известна загуба, но не и чак такава, добави Стефанов. Според него лейбъристите пък са спечелили от по-добрата си кампания, както и включването на много млади хора, гласували за тях.

Говори се, че есента ще има нови избори, но това ще се реши следващите дни, когато Мей отиде при кралицата, добави още Коста Стефанов.

Журналистът прогнозира голям хаос през идните дни:

Вижте също

Финансовият журналист Кузман Илиев: Паниката на „Уолстрийт“ от вчера е симптом за това колко много напрежение има на пазарите

Какво се случва след паниката от вчера заради сриването на „Уолстрийт“? Може ли да се …