събота , 24 юни 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Предавания / еМисия България / Коста Стефанов: Убийството на депутат е резултат от изострения дебат около Брекзит
KOSTA_STEFANOV картинка

Коста Стефанов: Убийството на депутат е резултат от изострения дебат около Брекзит

Моето мнение е, че убийството на британския депутат Джо Кокс е резултат от изостреното напрежение в борбата за мнението на хората преди референдума за оставане на Великобритания в Европейския съюз, защото през последните дни нещата наистина много се изостриха. Започнаха да се разменят не само аргументи и лъжи, но започнаха да се разменят и лични обиди.

Това коментира журналистът Коста Стефанов, който живее в Лондон.

„Кампанията за референдума е прекратена временно. Надявам се обаче това, което се случи, да е урок за политиците и кампанията за референдума да се води по по-цивилизован начин“, допълни Стефанов.

По думите му убийството едва ли ще повлияе на избирателите, но може да промени тона и езика на политическия дебат и медийното отразяване.

Стефанов отбеляза още, че ситуацията във Великобритания може да бъде описана само с една дума – „шок“. Понеже това е първото политическо убийство в новата история на Англия, извършено от британец.

В четвъртък 41-годишната Джо Кокс от Лейбъристката партия бе убита след среща с избиратели. Извършителят – 52-годишен мъж, е задържан. Според очевидци при нападението той е викал „Britain First“ („Великобритания над всичко“. Това е и имемето на крайно дясна организация – бел. ред.).

Вижте също

EMBG_FEST

Он фест събира градската култура и новите технологии

Ако обичаш зрелищните батъли или просто обичаш адреналина със спиращи дъха игри на живо и …