сряда , 18 юли 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Коста Стефанов с последните новини около случващото се в Лондон

Коста Стефанов с последните новини около случващото се в Лондон

Последната атака в Лондон става само година след атентата в Брюксел. Мъж с азиатски черти се е врязал с автомобила си в тълпата. Една жена е загинала, а десетки са ранени. Преди минути от Скотланд Ярд дадоха и пресконференция с актуалните новини. Коста Стефанов обобщи основните акценти от нея.

„Властите потвърдиха само, че е имало нещо, което те наричат терористичен инцидент и казаха, че ще бъде смятано за такова, докато не се отхвърли тази възможност. Една жена е паднала от моста. Този мъж с автомобила си се е врязал в пешеходци. Не е ясно колко са убитите, но според информация на АП има една загинала жена. Мъжът, който е нападнал парламента, е в тежко състояние. Той е с брада“, разказа Стефанов.

„Преди около 20 минути изведоха хората от парламента. Метрото и транспорта в района ще продължат да бъдат блокирани. Властите предупредиха хората да не се опитват да влизат в този район, за да може да се движат линейките и автомобилите на полицията“, подчерта Коста Стефанов.

Българинът, който живее в Лондон, разказа и че премиерът Тереза Мей е била изведена от парламента със сребърно-сив ягуар.

„Скоро на „Даунинг стрийт“ ще се проведе среща между шефове на разузнаването, министерството на отбраната и министри. Винаги когато стане нещо в Лондон, навсякъде мерките за сигурност се засилват. Полицията взема мерки навсякъде. Тепърва вътрешното и външното разузнаване трябва да установят точно кои са участниците в атаката“, обобщи Стефанов.

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …