събота , 29 октомври 2016 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Предавания / еМисия България / Коста Стефанов: Лъжите на лагера за Брекзит и малката вероятност за втори референдум
KOSTA картинка

Коста Стефанов: Лъжите на лагера за Брекзит и малката вероятност за втори референдум

Утре вечер ще бъде отворен срока за подаване на кандидатурите за лидери на Консервативната партия, а за премиерското място на подалия оставка Дейвид Камерън вече се оформят 10 имена на евентуални наследници, като най-спряганите от тях са тези на Борис Джонсън и Тереза Мей, които водеха кампаниите съответно за и против излизането от ЕС.

Това съобщи от Лондон журналистът Коста Стефанов, който се включи в еМисия България с най-актуалното от Острова след историческия референдум. По думите му новините от тази сутрин са свързани основно с вътрешните борби в двете големи партии.

Междувременно, по думите му, се появиха и много обвинения срещу кампанията за излизане от ЕС и изтъкваните от нея аргументи и факти, много от които се оказаха неверни и манипулативни, както и обещанията, от които политиците за Брекзит започнаха постепенно да се отказват. Най-цитираният пример остава този със сегашните вноски на Великобритания в ЕС, които освен че се оказаха друга цифра, няма как да се влеят в националната здравна каса NHS, както бе принуден да признае Найджъл Фарадж.

На повърхността излизат много неприятни неща, появиха се дори мнения, че не може човек като Борис Джонсън, позволил си толкова много лъжи, да стане премиер и да поеме кормилото на страната, отбеляза още Стефанов.

Той посочи също, че и от двата лагера не виждат как петицията за втори референдум може реално да доведе до нов вот, тъй като това би създало лош прецедент и законодателна безизходица.

Единственият, който поддържа идеята за втори референдум – здравният министър Джеръми Хънт, е всъщност за гласуване, което да одобри или отхвърли евентуален договор на Великобритания с ЕС, но едва ли другите страни членки ще се съгласят на това, отбеляза журналистът.

Вижте също

HOR_FLOR картинка

Българският православен хор от Берлин гостува у нас с концерта „Тишината на камбаните“

Тази вечер в католическия храм „Свети Йосиф“ Българският православен хор от Берлин и софийският хор …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *