събота , 24 март 2018
Начало / Жива връзка / Коста Стефанов: Как осъмна Лондон след атаките

Коста Стефанов: Как осъмна Лондон след атаките

Последната информация е, че убитите са петима души, единият от тях е самият нападател. Съобщено беше името на полицая, който бе убит. Това е Кийт Палмър, на 48 години. Той е полицай от 15 години. Има семейство – женен с две деца. Шефът на отдела за борба с тероризма на полицията Марк Роули съобщи, че името на нападателя е известно. Той е познат на полицията и доста време е бил следен за връзки с ислямския тероризъм.

Това коментира кореспондентът ни в Лондон Коста Стефанов. Той обобщи последната известна информация за нападенията на моста Уестминстър до британския парламент.

От ранените 40 души 8 са в тежко състояние – шестима мъже и две жени, допълни Стефанов.

„Късно снощи се състоя заседание на комисията за извънредни ситуации. Премиерът Тереза Мей направи изявление и каза, че това е атака срещу свободата и демокрацията. Тя призова хората да не се поддават на омразата. Каза, че днес ще бъде нормален работен ден. И наистина денят започва нормално. Макар районът да остава отцепен, защото полицията иска да възстанови всичко от момента на нападението, за да бъде проследен пътя на нападателя и дали е имал съучастници, метрото ще работи нормално и ще бъде затворена само една спирка – Уестминстър“, обясни още кореспондентът ни.

Вижте целия му коментар в следващото видео:

Вижте също

Живка Петрова: Целта на „Малко българско училище“ е да започне новата учебна година в нова сграда

Директорът на най-голямото българско училище „Малко българско училище“ в Чикагското предградие Ел Гроув – Живка …