събота , 15 декември 2018
Начало / Предавания / Просто Диков / Корупцията, която се правят, че не виждат – разказ от първо лице на Игнат Раденков

Корупцията, която се правят, че не виждат – разказ от първо лице на Игнат Раденков

Непримиримият борец срещу корупцията и ограбването на народа Игнат Раденков изпрати до президента Радев отворено писмо.“Уважаеми г-н Президент уверяваме ви, че няма друг фактор, който да застрашава така осезаемо национална сигурност в страната ни както властващото беззаконие и убийствената със своите размери корупция. Страната ни е доведено до състояние на Трета национална катастрофа, несравнима с другите две“, е само част от увода на това писмо. Той гостува в „Просто Диков“ , за да разкаже и собствени си патила с корупцията на различни места.

„Аз мисля,че няма българин, който да не е уверен в това,че по начина, по който се управлява държавата ни, са застрашени нейните устои. Корупцията със своите убийствени размери взе връх. Мафията обсеби изцяло институциите – до последното звено. Не че не знаем, повече сме от сферата на строителство, а корупцията е в строителството. И искаме да ползваме правото си на достъп до информация, за да можем да говорим пред хората убедително. Не помогнаха 6 решения на Върховния съд, която казва: Община Варна е длъжна да спазва закона. Не помогна Омбудсмана, който изпрати персонално до областния управител, общински съвет, кмета. И чак когато при теб дойдохме с тези писма , взехме за малки обект, а не за спортна зала. Защото големите пари са там. Взехме и документите за ремонта на Морска градина-два милиона и половина. Не е нещо кой знае какво“, обърна се към Сашо Диков Раденков.

Повече от разговора във видеото и всичко от Просто Диков- ТУК

Вижте също

Надежда всяка оставете: Даниел Кадик – безпощаден разрез на ситуацията в България и правителственото разхищение на държавни пари

Директорът на Фондация „Фридрих Науман“ за Югоизточна Европа  Даниел Кадик отпечата трето издание от поредицата …