неделя , 24 юни 2018
Начало / Предавания / Просто Диков / Корнелия Нинова за Гергов: Битката ми е принципна и е за морал и правила в политиката

Корнелия Нинова за Гергов: Битката ми е принципна и е за морал и правила в политиката

Лидерът на БСП за България Корнелия Нинова застана пред камерата на Би Ай Ти и Сашо Диков като коментира актуалните събития и срещата в ЦУМ между главния прокурор Сотир Цацаров, Георги Гергов и Сашо Дончев.

„Политическо лице, особено в ръководството на партията, не е редно да се занимават с такива неща. Ще има среща с пловдивската организация. Ще имат друг представител в изпълнителното бюро, който ще защитава интересите им. Нямам никакво притеснение от Цацаров. На какво основание да се притеснявам от главен прокурор на републиката?“, категорична е Корнелия Нинова.

Тя коментира и СРС-та, които изплуваха като каза, че те са от 2007 г. И посочи, че няма никакво притеснение за тях.

„Преди да обявя решението си и още тогава казах, че знам какво ще последва и какво ще се изсипе на главата ми. Но аз тази битка съм я започнала и тя е принципна. Тя не е лична към Георги и обхваща цялостното ми желание за промяна“, подчерта Нинова.

„Това е битка за принципи, правила и някакъв морал в тази политика. Няма да я спра тази битка“, категорична е тя. По думите й, председателят ще се избира от всеки член на партията с бюлетини и урни.

„Не е моя работа да критикувам Цацаров. Внесоха до нас искане за анкетна комисия в парламента за разследване на този случай. Категорично съм се отказала. Има Конституция и тя казва, че има разделение на властите. Законодателната власт не може да прави разследване на съдебната власт. За изслушванията на три месеца на главния прокурор в парламента гласувам с две ръце“, подчерта Нинова.

Тя посочи, че всичко останало е противоконституционно. „По закон нямаме право да разследваме главния прокурор, който и да е той. Но може да бъде изслушван в парламента на всеки три месеца в правната комисия. Има ВСС, той се занимава с тези неща“, заяви Нинова.

Лидерът на БСП за България коментира и заседанието във ВСС, на което беше отхвърлено искането за изслушване на Цацаров като посочи, че не трябва да се смесват властите. „Аз първа в държавата, светкавично бръкнах в тоя скандал. Смяташ ли, че човек, който се страхува от главния прокурор, ще направи нещо такова?“, добави Нинова.

Чуйте целия разговор с Корнелия Нинова в следващото видео:

Вижте също

Надежда всяка оставете: Даниел Кадик – безпощаден разрез на ситуацията в България и правителственото разхищение на държавни пари

Директорът на Фондация „Фридрих Науман“ за Югоизточна Европа  Даниел Кадик отпечата трето издание от поредицата …

Един коментар

  1. от кога комунист има морал ?!