понеделник , 23 юли 2018
Начало / Предавания / Просто Диков / Корнелия Нинова, Цветан Цветанов, Валери Симеонов, Красимир Каракачанов и Волен Сидеров пред Стажанта

Корнелия Нинова, Цветан Цветанов, Валери Симеонов, Красимир Каракачанов и Волен Сидеров пред Стажанта

И тази седмица Стжанта бе в парламента, където събра мнението на депутатите по актуалните теми на деня.

Пред камерата на Стажанта лидеът на БСП Корнелия Нинова каза, че държавният глава Росен Плевнелиев желае да бъде номиниран за еврокомисар, затова настоява да бъде съставен кабинет в рамките на това Народно събрание.

Нинова бе категорична, че БСП ще върне проучвателния мандат за съставяне на правителство, който ще получи от президента.

„Когато гледаме предложенията от референдума, БСП ще внесе свое предложение за намаляване на субсидията с допълнение – да се вдигне ограничението за дарения, за да имат партиите финансиране“, изтъкна още лидерът на БСП. Тя посочи, че от левицата са за смесена избирателна система, а не изцяло мажоритарна.

„Интересно е, че ГЕРБ и БСП бяха единни по темата със субсидиите на партиите. Гласуваха единодушно против тавана на субсидията. А идеята на субсидията е да имаш ясно финансиране, но тя трябва да има таван, за да не си правиш депозите в банките“, коментира Мартин Димитров от Реформаторския блок.

„България се нуждае от серизоно прочистване на политическия елит“, изтъкна Методи Андреев от ГЕРБ след единодушното отхвърляне на предложението за тавана на субсидията.

„Когато стигнем до промени в изборното законодателство, разбира се, че ще се съобразим с декларацията на премиера Борисов за 0 лв. субсидия“, каза Цветан Цветанов, председател на ПГ на ГЕРБ, по повод вота против предложението за таван на партийната субсидия.

По думите му решението ГЕРБ да не подкрепи Патриотичния фронт за бъдещ кабинет е на парламентарната група, съгласувано след това с премиера в оставка.

„Не можаха да отделят 2 млн. лв. за честването на 180 години от раждането на Левски. Какво да говорим повече?! За съжаление, колегите са под тоталитарно и лошо управление – политическо в лицето на Бойко Борисов и финасово в лицето на Менда Стоянова“, каза Валери Симеонов.

Той посочи, че ГЕРБ и БСП ще трябва да отговарят пред хората защо са хвърлили страната в преждевременна политическа криза. Защо беше нужно, след като имахме стабилно мнозинство, допълни Симеонов.

Красимир Каракачанов коментира пред Стажанта, че не е имало предложение да бъде премиер. Той цитира и разговор с негов колега от ГЕРБ, който е казал, че няма да подкрепят кабинет с мандат на ПФ, защото след това няма да могат да стигнат тяхното управление.

„Народът се подлъгва. Казаха му, че с мажоритарна система гласува за личности. А нима хората в парламента сега не са личности. Малко е обидно. Партиите са инструмент на демокрацията, а не събрани, за да става нещо. Няма по-добър начин от парламентарната демокрация. Ако разбиеш партийния модел, какво следва?! Остават две партии ли?! Може да стане объркване и може наркобарони и контрабандисти да си купят изборни райони“, коментира лидерът на „Атака“ Волен Сидеров.

На свой ред, ген. Атанас Атанасов заяви, че от ДСБ се готвят за избори, тъй като парламентът не може да произведе нищо.

Борисов може да обяснява, че е най-добрият управленец, но хората му показаха, че не искат той да управлява, категоричен е Атанасов.

Вижте също

Надежда всяка оставете: Даниел Кадик – безпощаден разрез на ситуацията в България и правителственото разхищение на държавни пари

Директорът на Фондация „Фридрих Науман“ за Югоизточна Европа  Даниел Кадик отпечата трето издание от поредицата …