петък , 23 март 2018
Начало / Предавания / Просто Диков / Корнелия Нинова след ултиматума: Поведението на Бойко Борисов показва слабост и несигурност

Корнелия Нинова след ултиматума: Поведението на Бойко Борисов показва слабост и несигурност

В петък лидерът на БСП Корнелия Нинова отправи предизвикателство към премиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов да се явят един срещу друг на президентските избори.

„Идеята за предложението беше моя, реагирах така, защото Борисов, без да му е работа, каза, че аз трябва да се кандидатирам за президент. Готова съм да го направя, щом иска лидерка битка, веднага съм готова да го направя“,. категорична бе Нинова в предаването „Просто Диков“ по Би Ай Ти.

„Смятам, че бързо трябва да се извади кандидат, защото предложението на Борисов за септември е обида към избирателя“, допълни още тя.

По думите ѝ срокът на ултиматума ѝ към премиера от 48 часа е бил напълно достатъчен, тъй като той често мени мнението си, но все пак отговорът му веднага е дошъл.

„Поведението му показа слабост и несигурност. Той обиковено води инициативата, но сега не е сигурен в победата, бяга от дискусията за оценка на мандата „Плевнелиев“, т.е. мандата на ГЕРБ, защото злае слабата оценка“, изтъкна оище Нинова.

Тя е категорична, че Борисов няма да се кандидатира за президент.

„Той се хваща само на сигурна победа, ако се яви е гаранция, че няма да спечели, понеже той катализира най-много анти-ГЕРБ вот, всички ще се обединят срещу него“, подчерта Нинова.

Относно кандидата на БСП за президент, тя каза, че иска името му да бъде обявено до събора на Бузлуджа, но заради разговорите с другите партии за широка номинация може би ще бъде известен до средата на август.

„Калфин и Прванов не са от обсъжданите имена за обща кандидатура“, допълни Нинова и посочи, че според нея предсрочни парламентарни избори след президентския вот са неизбежни.

Лидерът на левицата каза също, че настроението в партийните редици е бодро и бойно след вътреното допитване в партията. И допълни, че най-голямото предизвикателство пред БСП сега е да подготви план за развитието на Бъгария, който да предложи като алтернатива на управлението.

Вижте също

Надежда всяка оставете: Даниел Кадик – безпощаден разрез на ситуацията в България и правителственото разхищение на държавни пари

Директорът на Фондация „Фридрих Науман“ за Югоизточна Европа  Даниел Кадик отпечата трето издание от поредицата …