неделя , 26 март 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Предавания / Просто Диков / Корнелия Нинова след ултиматума: Поведението на Бойко Борисов показва слабост и несигурност
DIKOV_KORNELIA картинка

Корнелия Нинова след ултиматума: Поведението на Бойко Борисов показва слабост и несигурност

В петък лидерът на БСП Корнелия Нинова отправи предизвикателство към премиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов да се явят един срещу друг на президентските избори.

„Идеята за предложението беше моя, реагирах така, защото Борисов, без да му е работа, каза, че аз трябва да се кандидатирам за президент. Готова съм да го направя, щом иска лидерка битка, веднага съм готова да го направя“,. категорична бе Нинова в предаването „Просто Диков“ по Би Ай Ти.

„Смятам, че бързо трябва да се извади кандидат, защото предложението на Борисов за септември е обида към избирателя“, допълни още тя.

По думите ѝ срокът на ултиматума ѝ към премиера от 48 часа е бил напълно достатъчен, тъй като той често мени мнението си, но все пак отговорът му веднага е дошъл.

„Поведението му показа слабост и несигурност. Той обиковено води инициативата, но сега не е сигурен в победата, бяга от дискусията за оценка на мандата „Плевнелиев“, т.е. мандата на ГЕРБ, защото злае слабата оценка“, изтъкна оище Нинова.

Тя е категорична, че Борисов няма да се кандидатира за президент.

„Той се хваща само на сигурна победа, ако се яви е гаранция, че няма да спечели, понеже той катализира най-много анти-ГЕРБ вот, всички ще се обединят срещу него“, подчерта Нинова.

Относно кандидата на БСП за президент, тя каза, че иска името му да бъде обявено до събора на Бузлуджа, но заради разговорите с другите партии за широка номинация може би ще бъде известен до средата на август.

„Калфин и Прванов не са от обсъжданите имена за обща кандидатура“, допълни Нинова и посочи, че според нея предсрочни парламентарни избори след президентския вот са неизбежни.

Лидерът на левицата каза също, че настроението в партийните редици е бодро и бойно след вътреното допитване в партията. И допълни, че най-голямото предизвикателство пред БСП сега е да подготви план за развитието на Бъгария, който да предложи като алтернатива на управлението.

Вижте също

DIKOV_PEINCHEV картинка

Да си номер едно в света – Ивайло Пенчев за цената на успеха

Съоснователят и мажоритарен собственик на „Уолтопия“ Ивайло Пенчев обвини наскоро в отворено писмо шефовете на …