петък , 14 декември 2018
Начало / Код 11-13 / Корнелия Нинова обясни защо внасят вота на недоверие сами, а не с ДПС

Корнелия Нинова обясни защо внасят вота на недоверие сами, а не с ДПС

Корнелия Нинова обясни пред журналисти защо Левицата ще внесе вота на недоверие сама, а не с ДПС, както това беше първоначално обявено.

„Решението е било взето вчера от Изпълнителното бюро на БСП и днес социалистите са информирали ДПС. На 17 януари внасяме вота на недоверие, каза Нинова. Готови сме с мотивите, посочи тя. Дали ДПС ще ни подкрепят в дебатите и гласуването е тяхно политическо решение“, каза Нинова.
Тя обясни мотивите да внесат вота сами с принципни различия с ДПС след изказването на почетния председател на движението Ахмед Доган, което е било потвърдено и от депутати от ДПС. „Анализирали сме това изказване, изразяваме принципно различие, запазвайки уважение, и си внасяме вота сами“, вметна Нинова.

И допълни, че различията на БСП с ДСП са в две основни точки. Първата е тяхното мнение, че няма готова опозиционна сила, която да поеме управлението, и второто е призивът към гражданското общество и медиите да се пази стабилността и сигурността на страната.
Повече във видеото, а всичко от КОД 11-13- ТУК

Вижте също

Финансовият журналист Кузман Илиев: Паниката на „Уолстрийт“ от вчера е симптом за това колко много напрежение има на пазарите

Какво се случва след паниката от вчера заради сриването на „Уолстрийт“? Може ли да се …