четвъртък , 19 юли 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Корнелия Нинова обвини ГЕРБ за състоянието в МВР

Корнелия Нинова обвини ГЕРБ за състоянието в МВР

Престрелката между ГЕРБ и БСП продължава. Репортерът на Би Ай Ти, Цветелин Филипов следи горещата тема от деня. След като вчера зам.-председателят на ГЕРБ, Цветан Цветанов обвини президента Румен Радев в корупция, днес лидерът на БСП, Корнелия Нинова отвърна на удара и обвини ГЕРБ за състоянието в МВР. На извънредна пресконференция Нинова заяви, че Бойко Борисов и Румяна Бъчварова са виновни.

Тя заяви, че подкрепя стачните действия на униформените служители и настоя техните искания да бъдат удовлетворени.

Лидерът на БСП коментира и скандалът за шведските самолети „Грипен“. Според нея желаниято на ГЕРБ за сформиране на анкетна комисия в НС, изразява страх от страна на управляващите към Румен Радев, защото той се опитва да се бори срещу корупцията.

„От днес министърът на вътрешните работи е казал, че не иска да му се поставят условия, а да му се дават аргументи. Борисов също днес е казал, че трябвало да се плащат старите дългове и няма пари за МВР. Аз питам – къде му е излишъкът, за който постоянно говори? В предизборната си програма ГЕРБ обещаваха увеличаване на броя на полицаите, а днес са обяснили как ще съкращават хора в МВР. Как да им се вярва, като дори собствените си обещания не спазват“, заяви Нинова.

Подробности от пресконференцията на Корнелия Нинова, вижте във видеото:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …