сряда , 21 март 2018
Начало / Предавания / Просто Диков / Корнелия Нинова: Мафиоти и крадци отиват в затвора, не ни е страх от Цацаров

Корнелия Нинова: Мафиоти и крадци отиват в затвора, не ни е страх от Цацаров

Румен Радев се спря на големите проблеми за България и може би ако бе по-конкретен за решенията, би бил обвинен за това.

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред Сашо Диков за първата голяма реч на новия президент.

Тя отбеляза, че докато президентът Росен Плевнелиев едва ли не е отчел, че всичко е решено, то достойнството на речта на Радев е, че е назовал точно и конкретно проблемите.

И г-н Радев, и ние казваме, че съдебната система не работи добре, не се издават присъди, бандитите не са в затворите, репликира тя журналиста.

По думите й съдебната реформа е „първото и изначално нещо“ в предизборната им платформа и тепърва „мафиоти и крадци отиват в затвора“.

Изобщо не ни е страх от Цацаров, категорична бе тя.

Що се отнася до голямата престъпност, Нинова гарантира „абсолютна безкомпромистност“. Никакви такива „ама този брат или сестра на някой“, никакъв натиск върху съдебната система от страна на политици – нищо такова няма да се случва отсега нататък, обеща тя, като уточни, че лично тя е гаранцията.

Ще се съкрати и дължината на процеса, при битовата престъпност ще се отмени т.нар. „маловажен случай“ в НК.

На въпрос защо няма нито един осъден за корупция, тя призова да се изчака да се види как все пак ще приключат делата.

Сашо Диков интервюира и депутата от левицата Жельо Бойчев. Радвам се, че имаме президент, който ще бъде на всички граждани и няма да насърчава омразата и разделението, който сложи точка на всички спекулации с геополитическата ориентация, като каза, че това не подлежи на коментар, и който показа голяма социална чувствителност и съпричастност към проблемите на хората, заяви той за речта на президента Радев.

Чуйте подробности:

Вижте също

Надежда всяка оставете: Даниел Кадик – безпощаден разрез на ситуацията в България и правителственото разхищение на държавни пари

Директорът на Фондация „Фридрих Науман“ за Югоизточна Европа  Даниел Кадик отпечата трето издание от поредицата …