понеделник , 18 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Кореспондентът ни в Брюксел: Полицията издирва третия атентатор от летището

Кореспондентът ни в Брюксел: Полицията издирва третия атентатор от летището

Преди минути завърши акцията в Андерлехт, на която мнозина заложиха големи очаквания, че третият атентатор от летището Наджим Лашрауи е заловен. Това се оказа невярно. Той все още е на свобода и се издирва.

Това каза кореспондентът ни Йовка Димитрова във включване в еМисия България с информация за случващото се в Брюксел след вчерашните атентати.

„Новото, което научихме за братята Ибрахим и Халид ел Бакрауи, е, че те наистина са били камикадзета, но единият се е взривил на летището, а другият – в метрото“, каза още тя и добави, че самоличността им е установена по пръстови отпечатъци, като се оказало, че двамата имат дълги криминални досиета.

„Благодарение на шофьора на таксито, закарал тримата на летището, полицията намери квартирата им . На мястото е намерен 15 кг взрив и куфар, пълен с пирони, каквито са били заложени в двете бомби, използвани на летището“, посочи още Димитрова.

По думите на кореспондента ни броят на жертвите на летището вече е 16, с което общият брой на убитите става 32 души, а над 260 са ранените.

„Те са граждани на 40 държави и идентификацията им продължава“, каза още тя.

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …