вторник , 19 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Копродукциите ли са бъдещето на българското кино – разговор в навечерието на „София филм фест“

Копродукциите ли са бъдещето на българското кино – разговор в навечерието на „София филм фест“

Над 150 художествени и документални, както и 20 късометражни филми, участват в селекцията на 21-я международен кинофестивал „София филм фест“, който започва на 9 март.

Събитието се открива с премиерата на филма „Белгийският крал“ – копродукция на Белгия, Германия и Холандия, в която има и българско участие.

Още по-интересни за кино творците са и срещите и контактите на „София мийтингс“ – мястото, където се раждат филми. Те остават скрити за публиката, но са важни за авторите, защото освен изкуство, киното е и сериозна индустрия.

Как този пазар на проекти дава възможност и трамплин на българското кино да се среща с бъдещи копродуценти и да намира възможност за изява извън страната и дали копродукциите са бъдещето на българското кино?

За това в специалното ни студио колегата Кремена Николова разговаря с Мира Сталева – директор на „София мийтингс“, режисьорът и продуцент Стефан Командарев, който има сериозен опит в копродукциите, и Тонислав Христов – режисьор, чиито филми са представени с успех на много фестивали по света:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …