вторник , 19 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Концерт в гората, или как да вдъхновите детето за изкуство сред природата

Концерт в гората, или как да вдъхновите детето за изкуство сред природата

Инициатива предлага вълнуващи летни приключения за децата и неповторима комбинация между изкуство и природа. Арт ваканция Витоша продължава 4 седмици като всяка една е посветена на различно изкуство – музика, кино, танци и рисуване. Най-малките участници са на 4 години, а най-големите – на 12. Венета Нейнска е артистичен директор на организация „Млада България“ и работи по нови за страната проекти.

„Арт ваканция Витоша е насочена към деца, начинаещи в музиката. Концертите сред природата дават възможност на младите музиканти да работят в планината и да завържат нови познанства“, разказа Нейнска. Сред инструментите, на които малчуганите имат възможност да свирят са китара, пиано, цигулка, ксилофон, барабани и арфа. Децата се научават да свирят както самостоятелно, така и заедно в оркестър.

Следващата седмица е насочена към млади таланти с интерес в киното. „Ще правим истински филм. Те ще напишат сценарий, ще бъдат режисьори, актьори, а накрая ще има прожекция“, обясни още Нейнска.

Децата са в гората всяка седмица от сутрин до вечер и могат да се отдадат изцяло на изучаването на нов музикален инструмент. „В града не мисля, че е възможно да се получи по този начин, защото там ги има всички онези разсейващи елементи като телевизията, храната…“, обясни Нейнска.

Майка на един от младите музиканти каза, че случайно е разбрала за инициативата от Фейсбук. „Това е първото й съприкосновение с музиката. Много й хареса и сега ще трябва да търсим начин да продължим. Съжалявам, че е само една седмица. Мисля, че това е прекрасна идея“, сподели майката.
Вижте повече за инициативата и как се забавляват децата с музика в гората:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …