сряда , 22 ноември 2017
Начало / Предавания / еМисия България / Константин Павлов – Комитата: Протестите от 2013 г. създадоха ново гражданско общество

Константин Павлов – Комитата: Протестите от 2013 г. създадоха ново гражданско общество

Три години от най-дълго исканата оставка в българския парламентарен живот и новата ни история. Под натиска на многохилядни протести, провокирани от избирането на Делян Пеевски за председател на ДАНС. Пламен Орешарски подава оставка в последния възможен момент – на 23 юли 2014 г., часът е 17:59. Остава само минута до края на работното време на деловодството на парламента. Оставката е формулирана само в няколко изречения.

Константин Павлов – Комитата гостува в студиото на еМисия България със спомени от протестите.

„Имаше смисъл от протестите, иначе до май тази година Пламен Орешарски щеше да е премиер, а Делян Пеевски щеше да е шеф на ДАНС. Този протест отвори нова страница в историята на българското гражданко общество и демокрацията“, заяви Павлов.

Константин Павлов – Комитат коментира и управлението на премиера Бойко Борисов, гражданската активност на населението, агресията, свободата на словото и други теми. Подробности, вижте във видеото.

Вижте също

Украинският политолог Евгений Магда за хибридната агресия в света и какво реално иска да направи Русия с Европейския съюз

В контекста на напрежението между ЕС и Турция, сигурността на Европа и Балканите – Българският …