понеделник , 19 ноември 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Комунизмът за българските ученици – евтини банички и липса на свободно слово

Комунизмът за българските ученици – евтини банички и липса на свободно слово

За десети път Фондация „Ценности“ награди спечелилите ученици в националния исторически конкурс. Тази година по темата „Семейни и родови истории от времето на комунистическия режим”, 36 участници предадоха 30 разработки, в които проследяват и изследват фамилното развитие, променено или прекъснато от тоталитарната машина. Подробности разказа Дечо Павлов – ученик от 91-ва езикова гимназия и проф. Любомир Огнянов – част от журито.

„Досега са проведени 10 издания, тази година решихме темата да бъде „Семейни и родови истории от времето на комунистическия режим”, за да може учениците да бъдат по-добре запознати, темата е благодатна за проучване и дискусии“, каза проф. Огнянов.

„Правих това разследване и осъзнах, че съм наследник на велики хора, които са се били за страната ни. За комунизма знам, че баничката е струвала 15 стотинки, но не е имало свобода на словото. Комунизмът е оказал влияние на семейството ми“, разкри ученикът.

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …

Един коментар

  1. Минко Стоилов

    ХОРА????? Моля ви от сърце, научете водещите първо да четат, преди да ги пускате по телевизора. Направо си е мъчение…