понеделник , 18 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Комитата: Днес не знаех коя новина е истинска и коя – не

Комитата: Днес не знаех коя новина е истинска и коя – не

На днешния 1 април имах проблем да чета новините – не знаех кои са истински и кои не. Първата ми реакция беше да гледам датата, защото у нас ситуацията е такава, че новините по принцип звучат невероятно.

Това сподели в еМисия България блогърът Константин Павлов-Комитата, който гостува заедно с колегата си Илия Марков, за да коментират последните събития в политическия живот у нас и това на какво имаме причина да се смеем.

Комитата даде редица примери, сред които вчерашната новина от в. „Дневник“, че е станала катастрофа в София, след която шофьорите не са се сбили, както и фразата на премиера Бойко Борисов, че терористичната заплаха край хотел „Плиска“ е била свързана с любов между „еднополови“.

На въпрос кое им се струва невероятно, Илия Марков отговори: „Това, което имаме като министър-председател“. Цялата държава е на ръчно управление, налага се един хумористичен стил на обществени отношения, но усмивката ни е през зъби, добави той.

Според него от 2008 г. насам в България се наблюдава много сериозен културен спад в обществото, позволил появата на феномени като Делян Пеевски и проявяващ толерантност към този тип обществени отношения и публични прояви.

„За жалост у нас често приемаме политиката като сеир и то не само на 1 април, но ако това очаква обществото – то това и ще получи. Жалко е, че хората не разбират, че не са публика, а участници в тези процеси и че това се отразява на живота им“, коментира и Павлов.

За лявото и дясното у нас, за борбата с корупцията, свободата на медиите и състоянието на съдебната система и обществото ни – чуйте разсъжденията на Константин Павлов-Комитата и Илия Марков:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …