сряда , 20 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Коментарът на водещия: Омлет от политически абсурди

Коментарът на водещия: Омлет от политически абсурди

Омлет от политически абсурди ни сервира властта. Дори и народният представител Делян Пеевски поиска одитът на КТБ да стане публичен. Преди това го направи финансовият министър Владислав Горанов. Той го „поръча“, съгласи се да е класифициран, а след това попита компанията одитор дали може да го огласи.

Премиерът Борисов вече вижда само себе в огледалото. Г-н Пеевски, който рядко говори пред медии, отвърна: „Премиерът е хубаво сега да се погледне в огледалото и да види дали не вижда Прокопиев и кръга „Капитал“ в него“.

По същото време собствениците на вестник „Труд“ Петьо Блъсков и на сайта ПИК Недялко Недялков си размениха кратки словесни откоси. И отново замесиха името на „успелия мъж на 33“ – определение, което даде г-н Пеевски за себе си.

Шефът на групата на ГЕРБ – Цветан Цветанов, оправдан от съда, защото прокуратурата не е доказала обвиненията, ще оглави вътрешната парламентарна комисия.

В рамките на този вътрешнополитически контекст, председателят на Европейската комисия – Жан-Клод Юнкер, обяви, че по време на неговия мандат Брюксел ще спре наблюдението над България в областта на правосъдието, борбата с корупцията, организираната престъпност и злоупотребите с обществените поръчки.

„Аз съм убеден, че премиерът, моят приятел Бойко, ще направи всичко, за да отговори на очакванията“, добави Юнкер. Мандатът на председателя, който подчерта, че никога не е имало българо-румънска двойка, ще приключи след три години.

И не заспивайте, защото парламентарната комисия по регионална политика одобри глоба от 1000 до 10 хил. лв. за нощуване на плажа. Омлетът е истински и яйцата не са от свободни кокошки.

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …