петък , 14 декември 2018
Начало / Хайд Парк / Коментарът на Полина Паунова: За европреЦедателството, протестите на клетите банскалии и Пеевски, който си купи винарната на Цар Киро

Коментарът на Полина Паунова: За европреЦедателството, протестите на клетите банскалии и Пеевски, който си купи винарната на Цар Киро

Убийствено начало на европреЦедателството ни. Да, такова е. Защото докато Доналд Туск изрецитира на чист български “Отечество любезно”, властите в България безучастно изброиха до вчера, 12-тият ден от новата година – 11 трупа. В тях влиза и бизнесмен, близък до ГЕРБ, спонсорирал формацията и разстрелян показано в София през изминалата седмица.

В този смисъл няма никаква нужда от възмущения колко бил мръсен въздухът в столицата. Ако не се задушите – ще ви гръмнат.

На този фон над 8000 души поискаха оставката на правителството, заради решението за застрояване на Пирин, а забележете, властта също отиде на протест… в защита на решението си.

На въпросното мероприятие освен Валери Симеонов, се появиха депутати, евродепутати, кметовете и момичета с носии, както и клети банскалии, докарани в София с автобуси на Министерството на образованието. Впрочем, ако просветното ведомство вместо за развозване на хора се грижеше наистина за образованието им, тази (а и всяка една друга седмица) в България би изглеждала по друг начин.

Иначе по повод председателството – улиците на София бяха измити с топла вода, уникални шопски теменуги (очевидно зимен сорт) грейнаха пред НДК, в цялата държава не остана жив полицай, защото всички те са докарани съвсем като протестиращите от Банско – в София.

Ден преди официалното откриване пък Делян Пеевски написа поредното си обръщение към нацията. В него той вече не твърди, че е успял млад мъж, а казва че не е олигарх, имал само медии човекът. Вярно че ден по-късно си купи винарната на Цар Киро и Тодор Живков, но да не издребняваме.

Дори и след епистоларната изповед на Пеевски обаче западните медии продължават да твърдят, че страната е корумпирана, в нея няма върховенство на правото, липсва и медийна свобода. Това накара Бойко Борисов да поиска “да спрат клишетата” за България. Да, ама това да не са изданията на депутата от ДПС, според които 8000 души са две семейства…

Иначе областите Видин, Враца и Монтана желаят да се присъединят към Румъния. В парламентарна реч пък лапсус на Корнелия Нинова ги прати в Русия. Грешка съвсем по Фройд.

И последно – Волен Сидеров подари ракия на Жан Клон Юнкер. Браво. Похвално е това, защото след още само няколко дни тук, на шефа на Еврокомисията със сигурност ще му се прииска да се сипе.

Вижте също

Татяна Дончева: Акцията срещу кмета на Септември е продуктово позициониране на новия антикорупционен орган. Гейското лоби в България е достатъчно мощно, за да прокара Истанбулската конвенция

Защо акцията на спецпрокуратурата срещу кмета на Септември Марин Рачев беше толкова грандиозна? На този …

Един коментар

  1. Ivan Koptchev

    Полина, слушам ти коментарите откакто ги започна. Издишаш, ВЕЧЕ! БЯГАЙ!