вторник , 27 юни 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Честно Казано / Коментарът на Люба Кулезич в изборния ден
LYUBA_KOMENTAR картинка 2

Коментарът на Люба Кулезич в изборния ден

В деня на извънредните парламентарни избори отново не трябва да има политика, агитация и социологически внушения по електронните медии. Също като вчерашната събота, обявена за ден на размисъл. Над какво обаче?

Така започна традиционния си коментар водещата на „Честно казно“ Люба Кулезич.

„Във „Фейсбук“ един сладур предложил да се размислим над драмата на фолкпевицата Мария, известна с благородното прозвище Мара Отварачката. Развеждала се с мъжа си Християн Гущеров и с кинтите му. По-точно обратното. Те я натирили. Това е предизборният сюжет на републиката, дето е разрешен. Поне в будките на „Лапка” е така. Трагедията на Мара е на първите страници на лапкините вестници. Щото требе да се размишлява. Не се допуска никакво разсейване с несъществени въпроси от типа „Накъде ще поеме България”, водена от своите законодатели. Които пък ние ще вкараме в Народното събрание, разчувствани от несгодите на Мара. Така де. Има логика. И тя е необорима. Също като задължителното гласуване. Уж стана задължително „на ползу болгарскому роду”, а ако не гласуваш, няма санкция. То е като да откраднеш я завод, я банка, и да отървеш затвора. И не само да го отървеш, ами и да се издигнеш. Това не е предизборна агитация. Това си е живата реалност. Тя говори сама за себе си. И за качеството на законите, и за спазването им, и за политиката, и за политиците ни. Поради което забраната да се прави политическа агитация до края на изборния ден е безсмислена. Щото картинката е ясна“, каза в коментара си още водещата.

„Ако излезете на улицата, качите се в градския транспорт или поемете по която и да е магистрала, завършена или не – отвсякъде ви дебнат билбордове с партийни кандидати за депутати барабар с техните обещания, заклинания и закани този път на всяка цена да ни оправят. Агитацията пред изборните секции е забранена, обаче кофите за боклук срещу нея са облепени с агитационни материали. Подобни забрани и двойни стандарти у нас ми напомнят на баща, който купува презерватив от аптеката, после го надува, докато заприлича на балон, и го връчва на невръстното си детенце да си поиграе. Без съмнение това е болезнена асоциация“, посочи още тя.

„Нищо чудно, че масово даваме признаци на раздвоение на личността. Заболяването протича с външни признаци на агресия и маниакалност. Наблюдаваме ги навсякъде. Това вероятно се дължи на страха, че ни третират като мухльовци и бавноразвиващи се. А ние се правим на юнаци. Поради което днес ще търсим варианти да преборваме страха, но без политиеска намеса“, завърши Люба Кулезич.

Вижте също

LUBA_GERDJIKOV

Проф. Огнян Герджиков: Нямам съмнения за корупция за изтребителите, обвинения без факти звучат несериозно

Бившият служебен премиер проф. Огнян Герджиков гостува в студиото на „Честно казано“ и Люба Кулезич …

Един коментар

  1. Дървосекачът

    Дискретно : – Halls of Valhalla (J.P.) . Ютубиране.