петък , 19 октомври 2018
Начало / Предавания / Честно Казано / Коментарът на Люба Кулезич на 8 юни – за цирковата война между управляващи и опозиция

Коментарът на Люба Кулезич на 8 юни – за цирковата война между управляващи и опозиция

Свадите между БСП и ГЕРБ за оградата по границата тези дни не ви ли късат нервите? Също като фразата „А вие защо биете негрите” от онзи брадат виц за спора на американец със съветски гражданин по въпроса колко бензин харчи волгата. Толкова изтъркана фраза, а у нас тя работи от соца до сега.

Журналистката Елена Йончева, вече в ролята си на червено депутатско острие, извади факти по Нова ТВ, че оградата по границата с Турция е направена по проект на частна фирма, строи се в нарушение на първоначалния проект, на места е едноредова, а не двуредова, камерите не работят и сигурността й е под въпрос. Тя показа и доказателства. По телефона й скочи новият вътрешен министър Валентин Радев, нахока я, че говорела едновременно с него, че оградата не била ограда, а възпиращо съоръжение, сякаш че дефиницията има значение, отрече обвиненията, после донякъде се съгласи с тях, обаче нямало корупционна схема, а промените от двуредова на едноредова били по закон и прочее бла-бла-бла.

ДАНС се втурна да проверява истинността на обвиненията по сигнал на прокуратурата. Толкова позната гледка, че резултатът е ясен предварително.

Досадната серия продължи с поредното култово изказване на Цветан Цветанов пак по линия на горките негри, които все го отнасят. „Възпиращото съоръжение започна да се изгражда при управлението на БСП, но тогава то бе подпирано с колове, за да не падне. Ако е имало проблем с оградата, премиерът нямаше да заведе там Дейвид Камерън и Виктор Орбан”. Сякаш, че ако тия двамата бяха прерязали ритуално лентата на някоя от любимите магистрални отсечки на Бойко, думата „дупка” щеше да бъде забранена.

Сега следва да очакваме Корнелия пак да скочи на Бойко. През март му беше казала: „Ти си крадец”, той пък щеше да я съди, после я покани за шеф на парламента, тя гордо му отказа и все така в стил: „Ти си глупак! Не, ТИ си глупак”. Толкова е отегчително, че нямам думи!

Лошото е, че като се топят взаимно за зациклянето и развалата на България, мислят, че някой с акъл още им се хваща на въдицата. Тази циркова война между управляващи и опозиция, които да са те, върви към края си и все повече кънти на кухо. Сюжетчето кой е по-виновен: социалисти или гербери, застърга дъното. И вече не работи, както не работят всички последващи и режисирани прокуроско-дансаджийски постановки за замазване на очите на драгия зрител.

Спира да работи впрочем самата държава. А от разпадащите се институции се носи същински грохот. Махленските караници в парламента и симулираните политически сеири по медиите вече трудно го заглушават.

Сещате ли се за онзи виц, в който две блондинки чакали на спирката за маршрутката. Едната чакала 1-ца. Другата 6-ца. Но дошла 16-ката и блондинка №1 казала на блондинка №2: „А-а-а, значи ще се возим заедно”. Докато не спрат да се карат кой повече крал, а не как да ликвидират с краденето, щом пак се намърдат на власт, и Корнелия, и Бойко, и Доган, и Местан, и Валери, и Волен и който още се сетите, все повече приличат на проскубани блондинки, които се возят в една обща бричка и към обща посока: към края. Краят на България имам предвид.

Блондинките от вицовете се оказаха безсмъртни. И в това е трагедията ни.

Вижте също

Коментарът на Люба Кулезич: Доброто съществува – бизнесмен подаде ръка на незрящата двойка Калина и Виктор да сбъднат мечтата си за бебе

Снощи в нашето студио гостуваха двама незрящи влюбени. Калина и Виктор дойдоха с двете си …