петък , 19 октомври 2018
Начало / Предавания / Честно Казано / Коментарът на Люба Кулезич: Ако изданията на „Икономедиа“ затворят, това значи само едно: ДИКТАТУРА!

Коментарът на Люба Кулезич: Ако изданията на „Икономедиа“ затворят, това значи само едно: ДИКТАТУРА!

Здравейте! Това е „Честно казано” във вторник по Би Ай Ти. Аз съм Люба Кулезич. Бизнесменът Иво Прокопиев, собственик на „Икономедиа”, която издава вестниците „Капитал”, „Капитал Дейли” и „Дневник” и съпругата му Галя, главен редактор на „Капитал”, днес се обърнаха с безпрецедентна информация към останките от общество в остатъчната ни държава.

Позовавайки се на свои източници в правителството и в парламента те предупреждават, че под натиска на главния прокурор Сотир Цацаров Комисията за отнемане на незаконно придобитото имущество /КОНПИ/ утре, на свое заседание ще обсъжда доклад за започване на производство срещу двамата.
Това ще даде повод да бъде поискан запор на активи, в това число на фирмата „Икономедиа”, издател на „Капитал” и „Дневник”. В нея Иво Прокопиев има мажоритарен дял. Ако това се случи, „Капитал” и „Дневник” ще бъдат затворени.

Фактът, че предстои убийството на медии, критично настроени към безграничната власт на прокуратурата, към скачването й с модела КОЙ и неговите опити окончателно да окупира държавните институции, партиите и съдебната система означава само едно: ДИКТАТУРА! Всъщност, от началото на кабинета Борисов 3 ние сме в състояние на предизвестие за настъпваща диктатура. Доказателства ли искате? Ето ви ги.

Въпреки клетвите и обещанията си Бойко Борисов не се разграничи от матрицата, наричана „Делян Пеевски”. Напротив, показа зависимост от нея, допусна я да превземе 90% от медиите, от обществените поръчки, да сложи ръка на апетитни бизнеси.

Въпреки, че беше предупреден, не предприе нищо срещу умишления фалит на КТБ със съдействието на прокуратурата и на Пеевската медийна машина.
Не се противопостави нито като премиер, нито като лидер на управляващата партия ГЕРБ, нито като свободен гражданин на поръчкови изпълнения на прокуратурата и свързани с нея служби, кадрово обезпечени от КОЙ срещу независимия съд, срещу опозиционно настроени политически дейци, срещу неудобни журналисти.

Задаващата се саморазправа с „Дневник” и „Капитал”, трайно непримирими към задкулисните сраствания между държавата и частни апетити, ще потвърди подозрението, че моделът КОЙ не е еднолично олицетворение на депутата от ДПС Пеевски. Че в него се преплитат интересите и зависимостите на самия Бойко Борисов, на Сотир Цацаров и на неколцина олигарси с озвучени имена, допуснати да се разпореждат с обществените ресурси според степента на своята лоялност към мафиотско-политическите сраствания по върховете.

Тяхната безнаказаност, скрита зад имитационни игри със законността, ще бъде окончателно гарантирана с унищожаването на „Икономедиа” и нейните авторитетни издания. Ето това означава ДИКТАТУРА.

Зная, че ще чуя възражения от типа на това, че Иво Прокопиев също принадлежи към кохортата на олигарсите, ловили риба в мътните води на прехода. Че изданията му профитират от дотациите на фондация „Америка за България”, без които не биха оцелели в дивашките антипазарни условия, угробили независимостта на медиите в България. Че Прокопиев също е намазал от участие в приватизационно-политическите схеми още от началото на прехода. Че той е другото лице на модела КОЙ, но с по-цивилизована и прозападна фасада.

Но макар да не принадлежа към кръга, доминиран от семейство Прокопиеви, смятам, че ако КОНПИ осъществи покушението си срещу бизнеса и активите му, това ще бъде беззаконен акт на отмъщение, сравним с вандалската саморазправа с банкера Цветан Василев и семейството му.

Защото КОНПИ се кани да се аргументира с обвинението, че приватизацията на „Каолин” през 2000 г. е била незаконна въпреки, че по казуса се е произнесъл ВКС още преди години. Отгоре на всичко, комисарите на КОНПИ начело с Пламен Георгиев се канят да плюят на давността от 10 години. Тя отдавна е минала за тази сделка.

Най-страшното е, че атаката срещу Прокопиев съвпада с безумното решение на ГЕРБ да искат промяна на конституцията, която да премахне давността по приватизационните сделки на прехода. Което означава, че ликвидацията на „Дневник” и „Капитал” чрез удар срещу издателите е централно съгласувана с управлаващата партия и нейния лидер Борисов.

Ето това се нарича ДИКТАТУРА! Вие съгласни ли сте да я преглътнете? Аз не, колкото и дребна риба да съм в голямото мръсно блато, в което беше превърната България.

Вижте също

Коментарът на Люба Кулезич: Доброто съществува – бизнесмен подаде ръка на незрящата двойка Калина и Виктор да сбъднат мечтата си за бебе

Снощи в нашето студио гостуваха двама незрящи влюбени. Калина и Виктор дойдоха с двете си …

2 коментара

  1. Браво Мадам Кулезич !

  2. Bravo, Liuba!