понеделник , 19 март 2018
Начало / Предавания / Просто Диков / Коментарът на Диков за скандала с Бокова и Георгиева

Коментарът на Диков за скандала с Бокова и Георгиева

Има нещо много общо между Бойко Борисов и действията на един северно-корейски диктатор – той не уважава нито институциите, нито журналистите, нито изключително важните теми, по които говори, заяви водещият Сашо Диков в рубриката „Часът на водещия“ по „Просто Диков“.

Той визира конкретно скандала около кандидатурата на Ирина Бокова за генерален секретар на ООН.

Според журналиста обаче мълчанието на Кристалина Георгиева сред всички тези скандали е дори още по-недостойно.

Не си ли представят и двамата колко ще станем за смях пред целия свят, ако в последния момент заменим едната с другата, пита Диков.

В кулоарите на парламента той потърси и мнението на бившия вътрешен министър Кристиян Вигенин, който подчерта, че макар решението да е взето от кабинета Орешарски, то е ангажимент в крайна сметка на сегашното българско правителство, зад което то би трябвало да стои докрай.

Съмнявам се, че премиерът е бил заблуден от хора, които искат друго развитие на ситуацията, тъй като не е сведущ особено в международните въпроси, коментира Вигенин.

Вижте и кадри с думите на премиера от тазседмичното заседание на правителството и съответно коментара на водещия за тях, за начина, по който бе издигната кандидатурата на Ирина Бокова, за оценките на вътрешния министър Румяна Бъчварова за нея и т.н.:

Вижте също

Надежда всяка оставете: Даниел Кадик – безпощаден разрез на ситуацията в България и правителственото разхищение на държавни пари

Директорът на Фондация „Фридрих Науман“ за Югоизточна Европа  Даниел Кадик отпечата трето издание от поредицата …