вторник , 20 март 2018
Начало / Коментар / Коментар: За едни „свински опашки“

Коментар: За едни „свински опашки“

Понякога има нещо изключително сбъркано в самоорганизацията и самонаграждаването. Особено, когато се случва в моменти на доминиращо институционално бездействие и опасно ниско доверие. Оттеглянето на „държавата“ (с целия ѝ реквизит: полиция, прокуратура, съд, финансови ведомства, община, парламент) от публичния живот се изражда в тотално беззаконие. И това се институционализира от политиканстването на политиции, държавни служители, медии от групата на „кресливия рейтинг“.

Имаме усещане за извънредност,

когато полицаи и военни са „изпратени“ на границата да пазят „Отечеството“. Същото усещане се легитимира, когато премиерът Бойко Борисов изрича на глас, че „светът е във война“, от мостика на военен кораб „благодари“ на отрядите, които „ловят“ нелегални мигранти, защото „Всяка помощ за държавата е добре дошла“, а шефът на Гранична полиция – Антонио Ангелов, да определи действията им като „меко казано незаконни“.

Като са незаконни, защо премиерът им „благодари“, а МВР и прокуратурата не разследват?

Самозабравянето на премиера Бойко Борисов достигна до овладяване на нови територии на политически цинизъм. Той дори обвини журналистите, че спекулирали със „свинските опашки“: „Публиката остава с впечатление, че са свински опашки, защото са мюсюлмани и вкарвате един подтекст, а не е това. (…) Вие влагате огромен подтекст в това и ви моля да не го правите“.

Отказвам да разпространявам видеоклипове, в които уплашени и проснати на земята хора се „връзват“ и на обидно развален „по динковски“ английски им се обяснява – „го бек ту турки“. Фейсбук се е превърнал в люпилня на „българщина“ и действително виртуално „опълчение“.

Групи като „Грабвайте телата“ и „НИЕ Подкрепяме Динко Вълев“

пръскат“ хормони на съвременния просветен патриотизъм, гарнирани обилно със снимки на татуирани нискочели „опълченци“ (водачът им позира, обкрачил верижна военна техника и с ловна пушка в ръце. Те се самонаграждават за „извършени подвизи“ (последната им публична „експлозия“ е на импровизирана сцена пред сградата на парламента, на фона на ручилото на българска гайда). Мейнстрим медии дават трибуна на родния патриотизъм, който освен, че връзва „свински опашки“, определя носители на хилядолетна култура за „друг биологичен вид“.

Имаме сериозен проблем със себе си

Защото говорители и опълченци от „друг биологичен вид“, с характерна „нискочелна осанка“, се самоорганизират и самонаграждават, политици ги окуражават, а медии – героизират. Институциите са деградирали и нефективни, вече не успяват да осигурят и физическата защита на гражданите. Вече не усещаме, че „свинските опашки“ са се впили и в нашите ръце… до изтръпване, тотална апатия и цинизъм.

Вижте също

Чеверме-патриоти

Стигнахме дотук. По телевизора ни убеждават, че кренвиршите ни са от месо, а перилният препарат …

Един коментар

 1. румен стоянов

  Анализ на “Булг-стратфор”

  Приятели,

  Започна новата война на цивилизациите, а ЕС, НАТО, “Атлантическите” ни генерали и политиците ни “европейци”, ПАК НИ ПРЕДАДОХА на… ислямските акънджии…!

  Най-демократичната държава е Ангола – Тя вече забрани исляма на територията си…!!!

  Под неистовия натиск на САЩ, ЕС прие ултиматума на Турския Халифат…
  – Ултиматума гласи…:
  “1. За да се извърши етническо прочистване в Сирия, всеки световен нещастник, който премине през Гърция и Егейско море…, да бъде заменян за сирийски кюрд, който армията на турския халифат е отвлякла от Сирия и на негово място е заселила сирийски туркоман или друг активен член на Ислямския Халифат…
  2. Световните нещастници ДА МИНАВАТ през България и Черно море… и да бъдат заселвани в България…
  3. Българите да бъдат заставени със всякакви средства да емигрират…”

  Днес, обаче, в България никой не се интересува от проблемите на еврогейовете в Кьолн… Да не чувам “Ама ах…”, “Ама ох…“ “Ама ние не знаехме”…, щото ви предупредихме…! Поканиха си убийци-изнасилвачи – да си се грижат за тях, ако искат и с “френски” нежности…, но в изблик на евроценности, “евроценните” ни предадоха на исляма и… избора за българите днес е много прост и директен…:

  – Или юмручното право на „Демократа“ Динко или рязяне на глави от Джихадиста Джон…!

  Османлийте 500 години ни се каниха ДА НИ КОЛЯТ, но нямаше кой да ги храни и облича, та… останахме живи… Сега са решили…

  – ВСИЧКО В БЪЛГАРИЯ – ПОД НОЖА НА ДЖОН…

  Сами сме срещу най-голямата съвременно зло – Ислямизма…!!! От текстовете достъпни ми до момента разбирам, че сме предадени от ЕС и НАТО за разграбване и насилствено помюсулманчване от ислямистите акъднжии (банди за насилствено налагане на ислям включващи задължително ходжа, няколко главореза и „масовка“ от 20 – 30 правоверни…).
  В алъш-вериша между ЕС и турския халифат се говори за контрол на тълпите преминаващи през Средиземно море и Гърция и никъде, ама абсолютно никъде не става дума за България и Черно море…
  Кристалинка каза, че българите могат и сами да се пазят…
  (Интересно тя каква е…)

  Да са ни честити новите съграждани НАСИЛА ДОВЕДЕНИ ОТ ЛИБЕРАЛ-САДИСТИТЕ от ГЕРБ и Реформаторите на България превръщащи я от Светска държава в концлагер на Ислямски халифат…

  Да видим сега кого ще излъжат, та да пази границата ни с приятелския на Б.Б. турски халифат…!?!?!
  – Все пак Конституцията ни е ясна и има пряко действие…:
  Чл. 59. (1) Защитата на Отечеството е дълг и чест за всеки български гражданин. Измяната и предателството към Отечеството са най-тежки престъпления и се наказват с цялата строгост на закона.

  – Милостивото сърце е за изпадналите в нужда…, но не и за нападатели на собственото ти семейство, доходи или държава…!!!

  Така, че избора ни за тази есен е лесен…, но Европа ще го научи по трудния начин…:
  – ПО-ДОБРЕ с Министър-Председател “демократа” ДИНКО от Ямбол, ОТКОЛКОТО официален проповедник в храма “Света София”, ДЖИХАДИ-ДЖОН от Лондон…!!!
  .