вторник , 20 март 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Коментар: Концертът за бежанци в Берлин бе демонстрация на толерантността

Коментар: Концертът за бежанци в Берлин бе демонстрация на толерантността

В Берлин се проведе безплатен концерт за бежанците и доброволците, които им помагат, на три оркестъра, дирижирани от най-известните диригенти в света – Саймън Ратъл, Даниел Баренбойм и Иван Фишер.

Саймън Ратъл дирижира Берлинската филхармония, Даниел Баренбойм – оркестъра на Берлинската опера, а Иван Фишер – оркестъра на Концертхаус в Берлин.

Концерът е слушан и от Панайот Денев, журналист и бивш директор на БТА. За еМисия България Денев разказа с какво е било впечатляващо изпълнението на авторитетните диригенти.

„Концертът беше демонстрация на толерантност, на солидарност, на рабиране за това какво е и какво би могъл да бъде днешният свят. След финала на Берлинската филхармония, тези над 2 хил. души в залата се държаха като на мач от Шампионската лига“, сподели журналистът.

Целия разговор с Панайот Денев можете да видите във видеото:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …