понеделник , 19 март 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Коментар: Бежанците и техните права в Европа

Коментар: Бежанците и техните права в Европа

България е ужасен пример за затворени граници, по думите на самите бежанци – тук се случват ужасни неща. Това не е причина за гордост и не трябва да сме доволни от думите на премиоера Бойко Борисов в Брюксел. България също бива отбягвана, защото строго прилага Дъблинския регламент. Проблемът е, че той се базира на сващането, че във всички държави има еднакви условия, което не е вярно.

Това коментира юристът Радостина Павлова. Тя описа и подробно каква е процедурата у нас за получаване на бежански статут и какъв е пътят, който изминават идващите в България мигранти.

По думите на журналиста Божидар Чеков проблемът с бежанската вълна е бил подценен, а тъй като сега е пред очите ни се търси решението му.

„Причината за бягството е войната в Сирия, докато тя не свърши хората ще търсят начин да стигнат в Европа“, категоричен е журналистът.

Той добави, че има противоречие и макар да състрадаваме за нещастието на мигрантите, дълбоко съзнаваме, че те не са като нас и живееят по друг начин.

„Не всички сирийци са еднакви – едни са по-близки до нас, други – не“, каза още той.

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …