неделя , 22 октомври 2017
Начало / Предавания / еМисия България / Комарницки: Свалянето на карикатурите на Чавдар Николов е варварски акт

Комарницки: Свалянето на карикатурите на Чавдар Николов е варварски акт

Карикатуристът Хрисо Комарницки помоли сутрешния блок на Нова ТВ да не излъчва негови карикатури и заяви, че след като няма място за карикатурите на Чавдар Николов, то няма място и за неговите.

„Реших да се солидаризирам с колегата – щом неговите работи нямат място в ефира на тази телевизия, то тогава и за моите няма място там. Исках да покажа съпричастност“, обясни Комарницки.

„Можем само да гадаем какво стои зад този акт (свалянето на всички карикатури на Чавдар Николов от сайтовете на медийната група „Нова Броудкастинг Груп“ – бел.ред.) – но той е твърде варварски и некултурен“, подчерта карикатуристът.

„Опитът да бъде представен като някаква вътрешна, фирмена политика, е несъстоятелен“, каза още той и допълни, че случилото се е проблем на „все по-настъпващата некултурност, която завладява България“

„Боя се, че тази некултурност се дължи на самите нас. В конкретния случай не видях адекватна реакция на Съюза на журналистите или на художниците. Ще е добре този злощастен случай да породи една по-широка дискусия за цензурата, за свободата на словото – теми, които са доста наболели в обществото ни“, каза Комарницки.

Той е категоричен, че ще бъде на протеста в защита на свободата на словото, предвиден за петък.

Вижте също

Какво крият непубликуваните ръкописи на първия български социолог Иван Хаджийски?

Преди седмица отбелязахме 110 г. от рождението на Иван Хаджийски – бащата на българската социология …

Един коментар

  1. Тези двамата „водещи“ са истинско мъчение за зрителите. Имам чувството че са попаднали пред камера абсолютно случайно.