петък , 20 юли 2018
Начало / Предавания / Честно Казано / Колко струва да си купиш лъв за домашен любимец? Природозащитник разказа за незаконна продажба на лъвове от разградския зоопарк.

Колко струва да си купиш лъв за домашен любимец? Природозащитник разказа за незаконна продажба на лъвове от разградския зоопарк.

„На последния търг, който не можа да се състои, цената за един лъв беше 600 лева, толкова струва една породиста котка. По закон право да придобиват и притежават лъвове имат спасителни центрове и зоопаркове“ това каза Явор Гечев от „Четири лапи“ по повод опиитът на разградския зоопарк да продаде на търг малки лъвчета.

Природозащитникът алармира и за лошото състояние на Зоологическата градина в Разград и нехуманното отношение към животните.

„Разградския зоопарк е създаден през 1960 година и от тогава се превръща в един център за развъждане на лъвове, ама така развъждат лъвове, като се развъждат кокошки – няма нищо научно и нищо професионално зад това нещо. В зоопарка не успяхме да открием от кога започва кръвосмешението между животните, което е абсолютно недопустимо“, каза Гечев.

За всички нередности в зоопарка в Разград, вижте във видеото. Още от Честно казано – ТУК.

Вижте също

Коментарът на Люба Кулезич: Доброто съществува – бизнесмен подаде ръка на незрящата двойка Калина и Виктор да сбъднат мечтата си за бебе

Снощи в нашето студио гостуваха двама незрящи влюбени. Калина и Виктор дойдоха с двете си …

Един коментар

  1. Добре е, че Явор Гечев посочи част от проблемите на това място. Искрено се надявам, че ще успеят да намерят места за настаняване на нещастните лъвове. Защото на Министерство на околната среда и водите не може да се разчита, че ще направят нещо. Както и на Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ), които имат законово задължение да следят за хуманното отношение към животните и опазване на здравето им.
    Искам да вметна, че на Фейсбук страницат на сдружение „На Ти с природата“ тези, които се интересуват, могат да видят повече подробности по темата. Публикувано е и видео с тежко съдържание, показващо състоянието на лъва Асен, за който се споменава тук.
    Сдружението търси подкрепа у нас и в чужбина за натиск върху институциите, който да ги накара да осигурят лечение за лъва Асен и затваряне на зоокъта, работещ без лиценз вече 3 години.