понеделник , 23 юли 2018
Начало / Предавания / еМисия България / „Колко си хубав“ – филм, създаден да шокира

„Колко си хубав“ – филм, създаден да шокира

Младият Роберт Радев получи наградата за най-добър актьор в чуждоезичен филм на международния кинофестивал в Мадрид за 2016 г. За 23-годишния студент по право във Великобритания участието в късометражния „Колко си хубав“ на режисьора Христо Порязов е дебют в киното. Лентата разказва за 16-годишно момче, което избира любовта пред това да живее живот, скрит зад маска.

Беше абсолютна изненада, изобщо не го очаквах, разказа Роберт Радев в скайп връзка от Глазгоу с еМисия България.

Той си спомни, че случайно се е запознал с режисьора, който една вечер, докато учел за изпити, го потърсил да му предложи ролята. Роберт, който все пак се е занимавал като любител с актьорско майсторство, веднага се съгласил.

Винаги съм искал да играя във филми, те са много интересен начин да разкажеш една история, казва актьорът, според когото единственото необходимо изискване е да си мотивиран, да търсиш и пробваш.

В Мадрид направихме фурор, „Колко си хубав“ бе единственият от общо 300 филма, който се излъчи два пъти по желание на публиката, разказа в студиото на предаването и продуцентът Надежда Кехайова.

„Филмът засяга важна социална тематика. Който го гледа, остава с впечатление, че популяризираме отношенията между гейове, но това изобщо не е така“, добави тя предвид историята – по истински случай – която разказва лентата. Според нея в последните години е мода жени да се омъжват за хомосексуални мъже, от които очакват да се грижат добре за семейството си, въпреки сексуалните им предпочитания.

По думите й няма човек, който да е гледал филма и да не е останал шокиран, като именно това е била идеята му – да шокира, да предизвиква и да накара човек да се замисли.

След премиерата му в Кан и у нас „Колко си хубав“ вече обиколи куп други места и половин Америка. Включен е в официалната селекция на престижния фестивал в Солун с две прожекции, ще бъде в Лондон, Ница, Цюрих, а до края на годината предстоят и ред други фестивали, от които чака отговор за включване.

Чуйте разговора с главния актьор и продуцента на „Колко си хубав“ във видеото:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …