събота , 24 март 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Koka Mass Jazz или Константин Кацарски – световен джаз с българско име

Koka Mass Jazz или Константин Кацарски – световен джаз с българско име

Константин Кацарски, или Koka Mass Jazz, както е артистичният му псевдоним, е композитор и музикант, чиито парчета в момента се въртят в плейлистите на над 80 радиостанции в цял свят.

През септември 2014 г. американския лейбъл Cold Busted пуска дебютния му сингъл Smile, който стига до второ място в класацията на iTunes за фънк и арендби музика и е избран за един от най-добрите сингли за 2014 и 2015 г. от три британски радиостанции.

Веднага след появата си миналия март албумът му Groovy Jam Shoes пък достига първо място в класацията за най-добри продажби в може би най-голямата европейска музикална платформа Juno Records, като получава и куп други много важни признания.

В еМисия България Константин Кацарски си припомни как е пробил на международната сцена под звуците на парчето Smile.

Силата на един албум е от шест месеца до година, но явно някои от траковете остават и набират сила и до днес, казва той.

Макар да е много по-популярен в чужбина, донякъде понеже – както признава – сам не се промотира у нас, музикантът смята, че последните му концерти в България показват значителен интерес към фънк и соул музиката.

Тези жанрове набират голяма инерция в световен мащаб, много такива групи придобиха световна известност и се радвам, че с дебюта си вървим по този път, казва той.

С вокала Деница Георгиева музикантът се среща след участието й в музикален риалити формат. С нея записват албум, който е номиниран за „Грами“.

В момента Константин Кацарски работи по втория си албум, в който ще участват редица други имена, сред които и внукът на писателя Любомир Левчев – Боян.

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …