понеделник , 16 юли 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Кой ще запълни липсата на АБВ в управлението

Кой ще запълни липсата на АБВ в управлението

За първото заседание на парламента, след като вчера стана ясно, че АБВ оттегля министър Ивайло Калфин, както и други свои кадри, в еМисия България разказа репортерът на Би Ай Ти Николай Драганов, който беше днес в Народното събрание.

Опозицията, в лицето на БСП, обвинява властта, че е изгубила всякакво доверие към себе си, но управляващите не изглеждат толкова притеснени, като знак за това е и бързото приемане на оставката от страна на премиера Бойко Борисов, отбелязва Драганов.

Той припомни, че в момента партиите, които явно декларират подкрепа си за кабинета, са три – ГЕРБ, Патриотичният фронт, които засега остават във властта въпреки търканията около Изборния кодекс, както и поне част от Реформаторския блок, като така постигнатото мнозинство е доста крехко.

По всяка вероятност именно групата на БДЦ ще замести АБВ, които имаха 11 народни представители, докато БДЦ има 14. Групата не е хомогенна, но поне осем депутати заявиха подкрепа без да очакват постове, отбеляза още Николай Драганов.

Чуйте и какво казаха политиците от парламентарната трибуна в репортажа по-надолу:

„ГЕРБ плаща висока цена за лоялността си към политическите платформи на коалиционните партньори“, отбеляза Цветан Цветанов, като напомни, че те трябва да отчитат не само успехите, но и да остават във време на кризи.

Единствените избори, за които ГЕРБ се готв,и са президентските избори през есента, отбеляза още Цветанов и предрече пълен мандат за втория кабинет Борисов.

Според Найден Зеленогорски между АБВ, ДПС и БСП се отваря коридора на братска прегръдка, но това обединение няма да им донесе сила, а показва задкулисна игра, чиято цел са предсрочни избори и ново лявоцентристко управление.

Валери Симеонов се закани, че Патриотичният фронт ще продължава „последователната си политика с цел изчегъртване на ДПС от политиката и отстраняване на нейните корумпирани и некомпетентни кадри и отцепилото се от нея уродливо изчадие ДОСТ“.

Чуйте какво казаха още Корнелия Нинова, Мустафа Карадайъ и Волен Сидеров:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …