петък , 22 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Кой ще се огъне в битката за Полша – коментар на Боян Станиславски

Кой ще се огъне в битката за Полша – коментар на Боян Станиславски

Европейската комисия реши да изпрати мотивирано писмено становище на Полша – поредна стъпка в наказателната процедура срещу Варшава за нарушаване на върховенството на закона в ЕС. ЕС настоява страната да въведе промени, свързани с реформирането на Конституционния съд. Крайната фаза на процедурата предвижда възможност Полша да бъде лишена от глас в Съвета на ЕС.

За това каква е ситуацията в Полша в момента в еМисия България разговаряхме с Боян Станиславски, който живее там.

На ЕС тук се глада като на куче което лае, но не хапе, коментира той.

По думите му в лагера на правителството надеждите са то да не се огъне под този натиск и да продължи да управлява по същия начин. В опозиционни лагер обаче очакват този натиск да стане още по-силен и правителството да отслабне дотолкова, че да сдаде властта.

Не вярвам, че тези очаквания могат да се сбъднат, тъй като войната за това кой да управлява Полша е толкова силна, че нито една от страните не би се отказала от битка докрай, казва Станиславски, като говори за „много сериозен сблъсък на политически лобита“.

Откъде започна скандалът, какви са реалните процеси в страната и какви са перспективите – чуйте целия разговор с Боян Станиславски:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …