петък , 28 юли 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Предавания / еМисия България / Кой ще се огъне в битката за Полша – коментар на Боян Станиславски
POLAND_KOMENTAR картинка

Кой ще се огъне в битката за Полша – коментар на Боян Станиславски

Европейската комисия реши да изпрати мотивирано писмено становище на Полша – поредна стъпка в наказателната процедура срещу Варшава за нарушаване на върховенството на закона в ЕС. ЕС настоява страната да въведе промени, свързани с реформирането на Конституционния съд. Крайната фаза на процедурата предвижда възможност Полша да бъде лишена от глас в Съвета на ЕС.

За това каква е ситуацията в Полша в момента в еМисия България разговаряхме с Боян Станиславски, който живее там.

На ЕС тук се глада като на куче което лае, но не хапе, коментира той.

По думите му в лагера на правителството надеждите са то да не се огъне под този натиск и да продължи да управлява по същия начин. В опозиционни лагер обаче очакват този натиск да стане още по-силен и правителството да отслабне дотолкова, че да сдаде властта.

Не вярвам, че тези очаквания могат да се сбъднат, тъй като войната за това кой да управлява Полша е толкова силна, че нито една от страните не би се отказала от битка докрай, казва Станиславски, като говори за „много сериозен сблъсък на политически лобита“.

Откъде започна скандалът, какви са реалните процеси в страната и какви са перспективите – чуйте целия разговор с Боян Станиславски:

Вижте също

telk

Отново напрежение в ТЕЛК-овете – кой носи отговорност за хаоса и има ли решение на проблемите

И децата у нас знаят, че в системата на ТЕЛК-овете има гигантски проблем, който носи …