неделя , 22 юли 2018
Начало / Предавания / Честно Казано / Кой раздава книжки на убийците на пътя – коментират Николай Колев-Босия и шефът на СБА Eмил Панчев

Кой раздава книжки на убийците на пътя – коментират Николай Колев-Босия и шефът на СБА Eмил Панчев

Кой раздава книжки на убийците на пътя – върху тази тема в „Честно казано“ разсъждават Николай Колев-Босия и шефът на СБА Eмил Панчев.

При поредна акция на прокуратурата в ДАИ бяха задържани 14 души, двама от които собственици на автошколи, а останалите служители на ДАИ. С подобни акции обаче проблемът няма да бъде решен, категорични са гостите.

Битката с корупцията в тази сфера – която води до стотици жертви – отдавна е кауза на Босия, който обясни, че не може да си позволи да чака близките му да бъдат избити по пътищата.

По думите му истинската статистика е разделена и затова изглежда занижена, но става дума за над 1000 души годишно.

Контрабандните канали за продажба на книжки датират още от 60-те и носят печалби за милиони, твърди още той.

Ние сме на първо място по загинали, заедно с Румъния, припомни и Панчев. Той призна, че никой не знае колко са хората с фалшиви книжки, докато според Босия те са около 18 хил. годишно.

СБС предлага тази дейност да излезе изцяло от държавната сфера. Според Панчев трябва да се промени изцяло и Законът за движение на пътищата.

Чуйте обясненията и аргументите на двамата гости по темата, както и защо според Николай Колев шефът на ДАИ и министър Ивайло Московски трябва да бъдат незабавно арестувани:

Вижте също

Коментарът на Люба Кулезич: Доброто съществува – бизнесмен подаде ръка на незрящата двойка Калина и Виктор да сбъднат мечтата си за бебе

Снощи в нашето студио гостуваха двама незрящи влюбени. Калина и Виктор дойдоха с двете си …