четвъртък , 21 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Кой кой е в Агенцията за бежанците – коментира Дениза Георгиева

Кой кой е в Агенцията за бежанците – коментира Дениза Георгиева

Искам да фокусирам вниманието ни на едно писмо, което днес бе изпратено от доброволци и почти всички НПО-та в България, ангажирани с дейности, свързани с осигуряване на хуманитарна, правна помощ или социална дейност, свързана с лица, търсещи или получили закрила в България. То е адресирано до вниманието на премиера Бойко Борисов, на вътрешния министър Румяна Бъчварова, вицепремиера Меглена Кунева, на г-н Огнян Златев и изразява мнението именно за това как трябва да се избере новият председател на Държавната агенция за бежанците.

Това каза колегата Дениза Георгиева по повод освобождаването на шефа на агенцията Никола Казаков.

По думите ѝ за всички, работили в полето на бежанското право или занимавали се с хуманитарни дейности, свързани с бежанците, напускането на Казаков е „голямо отдъхване“.

Тя е категорична, че е нужно прозрачно и конкурсно начало при избора на нов председател на ДАБ.

„Това са политически назначавания, няма избор на кандидати, които се борят с визия и лидерски умения да покажат как биха се справили с ръководенето на тази агенция“, каза още колегата Деница Георгиева.

Какъв трябва да бъде профила на новия шеф на ДАБ – вижте отговора във видеото:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …