петък , 23 март 2018
Начало / Хайд Парк / Кой и защо превърна НДК в дворец на скандалите

Кой и защо превърна НДК в дворец на скандалите

Последната седмица мина под знака на скандала, развихрил се около НДК, управлението му, разходването на обществени средства и най-вече директора на културната институция Мирослав Боршош, който в рамките на два дни беше уволнен и върнат на работа, а накрая сам реши да се оттегли от шефския пост.

Защо НДК се превърна в дворец на скандала и как да тълкуваме различните изявления по въпроса и действията на замесените в конфликта – това коментираха политологът Евелина Славков и проф. Ивайло Дичев, културен антрополог и преподавател в СУ. На живо чрез скайп линия мнението си изказа и журналистът Иван Бакалов, а „Хайд парк“ потърси и мненията на гражданите в рубриката Vox Populi.

„Ситуацията с НДК постави управляващите в дискомфорт, защото в крайна сметка никой не разбра какво се случва и се създаде усещане за корупционни практики“, смята политологът.

„Не разбрах защо Лиляна Павлова беше назначена на този пост и защо изобщо трябваше да се създава такъв министър“, коментира проф. Дичев.

Според Иван Бакалов, премиерът Бойко Борисов държи на всяка цена Боршош да бъде опазен и дори заради него, НДК е преместено от министерство на културата като принципал към отговорностите на Лиляна Павлова за европредседателството.

Събеседниците в студиото коментираха и останалите горещи теми от седмицата, а целия разговор вижте в следващото видео!

Вижте също

Татяна Дончева: Акцията срещу кмета на Септември е продуктово позициониране на новия антикорупционен орган. Гейското лоби в България е достатъчно мощно, за да прокара Истанбулската конвенция

Защо акцията на спецпрокуратурата срещу кмета на Септември Марин Рачев беше толкова грандиозна? На този …