петък , 23 март 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Кой е виновен за напрежението в Асеновград?

Кой е виновен за напрежението в Асеновград?

След пет поредни дни на протести и блокади в Асеовград, напрежението в града остава. Кой е виновен за ситуацията и има ли политическа намеса, коментират в студиото на еМисия България националистът Александър Цветков от БНС и Димитър Димитров от „Отворено общесто“.

„Ние се борим за една силна държава, където малцинствата се съобразяват със законите. Изразихме нашето недоволство в центъра на София, а не в Асеновград. Ние установихме, че  когато има проблем полицията е негодна да регира, ние вървяхме в центъра на София със знамена и тонколони абсолютно необезпокоявани“, заяви Цветков.

Според Димитър Димитров именно националистическото говорене е една от причините за напрежение между българи и роми.

„Този случай, а и други подобни са предвидими и се надявам да не се случват повече. Проблемът е сериозен и изисква сериозно отношение. От 2008-ма до сега ние правим измерване на социалната дистанция и тя се разширява все повече. От 2013-та година до момента става все по-зле. През 2013-та година за първи път „Атака“ влиза в НС и нациоализмът набира сила. Политическото говорене на тези формации е една от причината за тези инциденти“, категоричен е Димитров.

Целия разговор, вижте във видеото.

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …

2 коментара

  1. КАКЪВ ЕЗИК НА ОМРАЗАТА БЕ БЕЗРОДНИЦИ ТОВА Е ИСТИНАТА ТАКАВА КАКВАТО Е А ВИЕ СТЕ МАНИПУЛАТОРИ КОЙТО ЗАЩИТАВАТ БЕЗНАКАЗАНИТЕ ЦИГАНИ !!!!

  2. ОТВОРЕНО ОБЩЕСТВО А? И НА ВАС ВИ ПЛАЩА СОРОС БЕЗРОДНИЦИ ДОЛНИ !!!!!!