сряда , 21 март 2018
Начало / Спорно за спорта / Кой дърпа конците на родните рефери – разкрива Христо Ристосков

Кой дърпа конците на родните рефери – разкрива Христо Ристосков

Бившият футболен съдия Христо Ристосков гостува в студиото на „Спорно за спорта“ и коментира двубоя „Левски“ и ЦСКА, имаше ли дузпа и кой дърпа конците на родните футболни рефери.

„Не всеки един физически контакт е нарушение. Физическият контакт е съществена част от футболната игра. И в двата случая, аз ако бях съдия, нямаше да отсъдя дузпа. Щях да подмина положението“, заяви Христо Ристосков.

„Ивайло Стоянов на предишния мач и Ники Попов, се постараха да ръководят мача с оглед на качествата, които притежават. И за първи път гледаме такова интересно дерби от години“, коментира бившият футболен рефер.

По думите му, публиката също заслужава адмирации и се е държала перфектно – след мача не е имало ексцесии. „Това трябва да съпътства всяко едно дерби“, добави още Ристосков. Той е на мнение, че администрирането в съдийството води до слаби рефери и посредственост в съдийството.

„Трябва да се остави всеки рефер да твори на терена, а не да ги клишираме и да ръководят по един и същи начин. Това не мога да го приема и като политика на ФИФА, и като политика на УЕФА“, категоричен е Ристосков.

„Дали има купени рефери, това трябва да кажат уважаемата прокуратура и съд. Това, че някои съдии се слагат, е видно“, заяви още бившият рефер. По думите му, повечето са със слаба психика и не могат да издържат.

Той препоръча на футболните ръководители да направят най-после от футбола бизнес. „Като искат по стадионите да шетат крави и кози, да си избират Боби Михайлов. Той ще си ходи на танци“, коментира Ристосков.

Чуйте целия разговор с Христо Ристосков за родните рефери в следващото видео:

Вижте също

Джокович: Превъзмогнах болката, мисля само за играта. Променят правилата в тениса заради Серина Уилямс?

Новак Джокович ще излезе на кортовете в Маями с различна нагласа. Бившият номер 1 призна, …