неделя , 24 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Кои са възможните победители – коментар в навечерието на изборите в Ню Хемпшир

Кои са възможните победители – коментар в навечерието на изборите в Ню Хемпшир

„Ако Доналд Тръмп загуби утре, това ще е фатално за него.“ Това коментира в навечерието на утрешните първични избори в Ню Хемпшир, САЩ, Огнян Дъскарев, който е американски гражданин, но от няколко години живее у нас. Дъскарев е и регистриран републиканец и преводач.

Според него на утрешния вот Тръмп все пак ще победи, но ако това не се случи, кандидатът Марко Рубио „ще изскочи много напред“.

„Аз лично се надявам кандидатът да не е Тръмп, защото просто плаши хората, въпреки че е симпатичен, открит и антиполиткоректен, което ми допада“, казва анализаторът.

Въпреки това Дъскарев отбелязва, че ако Доналд Тръмп стане президент, би ограничил миграцията от третия свят и отворил вратите за Източна Европа, което „може да е добре за нас“.

Според Дъскарев проблемът на Тръмп е, че при него няма конкретика, той не дава ясен отговор „как“ би постигнал нещата, които иска – например да увеличи работните места.

По отношение на демократите анализаторът смята, че Бърни Сандърс води смазващо пред Хилари Клинтън и утре ще излезе победител.

„Само допреди две седмци никой не му даваше шанс, а в Айова Хилари го победи само с няколко гласа“, припомни той и обясни популярността му с това, че е „социалист и обещава наляво-надясно всичко“, като безплатно образование, здравеопазване, всякакви регулации на финансовия сектор и банките и др.

За да изпълни тези обещания обаче, ще трябва да увеличи с 17 трилиона долара държавния дълг, а това става с рязко вдигане на данъците на богатите, подчертава Дъскарев.

В тази надпревара трябва да си страшно умен и бърз, да имаш страхотно самообладание, да отговаряш бързо, заключава Дъскарев. Вижте целия разговор във видеото:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …