понеделник , 16 юли 2018
Начало / Жива връзка / Кои са трите сценария за Италия след референдума

Кои са трите сценария за Италия след референдума

Италия отхвърли на референдум предложените от премиера Матео Ренци промени в Конституцията. Те предвиждаха значително намаляване правомощията на горната камара на парламента – Сената, както и на броя депутати в нея. Целта беше да се ускори приемането на закони.

След като станаха ясни резултатите от референдума, премиерът Ренци обяви, че ще подаде оставка и това събуди съмнения, че нестабилността в Италия може да се засили. Репортерът ни Божидар Николов разговаря с инвестиционния консултант Цветослав Цачев за възможните икономически последици за Италия и Европа.

„Шансовете са за временно правителство. Това няма нищо общо с Брекзит, а с предложения за реформи във вътрешната структура на Италия“, заяви Цачев.

Той каза, че има недоверие към съществуващата политическа система и средният италианец не вижда подобрение в политическата система и икономиката.

„Виждаме един бунт в цяла Европа – бунт към бюрокрацията в Брюксел, към това как реално доходите не се повишават или намаляват. Безработицата е голяма, особено младежката. Това е един жълт картон към италианските политици“, каза Цветослав Цачев.

Вижте повече в следващото видео:

Вижте също

Живка Петрова: Целта на „Малко българско училище“ е да започне новата учебна година в нова сграда

Директорът на най-голямото българско училище „Малко българско училище“ в Чикагското предградие Ел Гроув – Живка …