петък , 20 юли 2018
Начало / Жива връзка / Кои са най-досадните коледни песни

Кои са най-досадните коледни песни

Коледа чука на вратата с всеки ден коледното настроение се засилва. Навсякъде е украсено и наистина ни обзема една коледна еуфория. Усеща се коледният дух, елхите и подаръците са готови за големият празник.

Остава само да се избере музикалното оформление, което в Америка е един голям дебат – кои са най дразнещите коледни песни. Мирослав Балабанов е подготвил една любопитна класация за четирите най- зле приемани песни в Америка за празниците.

Електронните издания на по-големите вестници в Америка определят едни от най-популярните коледни песни като изключително досадни. Подбрахме четирите по-известни от тях, за покажем от какво им е дошло до гуша на повечето американци. На четвърто място тук в Америка им е дотегнало от песента „Last christmas“ в изпълнение на Уам.

Песента е на 30 години, но си остава класика по време на коледните, но някак си омръзва на много хора тук. На трета позиция в тази класация е песента „Санта бейби“ в изпълнение на Ърта Кит.
Песента е на повече от половин век и някак си е дотегнала на хората, а много американци я определят като лигава въпреки, че може да се чуе в повечето молове и търговски центрове, когато наближат коледните празници.

На второ място твърдо застава може би, както любимата на милиони така и ненавиждана от милиони хора песен – Джингъл Белс. Тук мненията може да бъдат противоречиви. Тази песен може да се нарече една от най-известните коледни песни в света и тази слава някак си започва да дотежава. Тази песен също е на повече от половин век и май май започва да омръзва.

Но има една песен, която успява да предизвика толкова много дискусии, за това дали е приятна за слушане по Коледа или не и това е песента на Марая Кери – All I want for Christmas is you.
Само като наближи октомври месец тази песен просто залива радио станциите, моловете и телевизионните канали. Разбира се има хора на които много им харесва, но не всеки има някой до себе си на Коледа, може би за това песен е ту-харесвана ту- не.

Разбира се, че всеки има своя избор с какво музикално оформление да декорира празниците си, но тук в Америка тези песни са едно от най-дискутираните, а най вероятно са омръзнали на милиони хора.
Близо 2 месеца преди да дойде Коледа в Америка тези песни можеш да ги чуеш на всякъде – в кафенето, в градския транспорт, по моловете и може би това пренасищане допринася за това те да са колкото обичани толкова и ненавиждани от много хора тук.

Вижте също

Живка Петрова: Целта на „Малко българско училище“ е да започне новата учебна година в нова сграда

Директорът на най-голямото българско училище „Малко българско училище“ в Чикагското предградие Ел Гроув – Живка …

Един коментар

  1. Милена Цонева

    Попаднах на една коледна песен-българска във ютуб още преди две години, на рок група Осем, Коледа е-майче се казваше!!!.С удоволствие я чух и в един МОЛ до нас в София он зи ден. действително трябва разнообразие от песни иначе много омръзват.