четвъртък , 17 август 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Предавания / еМисия България / Кои са лицата зад десетгодишната история на „София Прайд“
sofiapride

Кои са лицата зад десетгодишната история на „София Прайд“

Над 3000 души взеха участие в най-голямото правозащитно събитие в България – „София Прайд“ и превърнаха това шествие в най-многобройното от 10-годишната история на събитието досега.

За поредна година български политици и официални лица не присъстваха на шествието, което обаче беше подкрепено от 20 дипломатически представителвства у нас, 10 от които бяха на сцената на „София Прайд“. Специален гост на събитието беше зам.-кметът на Амстердам.

Кои обаче са лицата зад 10-годишната история на гей прайд движението в България, вижте в следващия материал на Дениза Георгиева!

Кадрите от първия „София Прайд“ през 2008 г. са предоставени от архива на Би Ти Ви

 

Вижте също

tol

Кои са кандидатите за изграждане на тол-система в България – отвориха офертите на шест фирми

Днес най-сетне става ясно кои са кандидатите за изграждането на тол-системата за пътищата у нас. …

3 Коментари

  1. Прекрасно видео! Чух много убедителни отговори на въпроса защо е нужен Прайдът. Смятам да си го запазя и да давам линка на всеки, който задава въпроса „защо“. Възхищавам се на куража на участницитте в първия Прайд! Бих искала да съм като тях.

  2. Гнусни педерунгели! Смърт за извратеняците!

    Педали, лесбита, швестъри и швестърки и други извратеняци шестват ненормалността си! И сега ще си плащате „охраната“,щото никой не ви бие! Няма да лапате нашите мангизи, гнусни сбърканяци!Вие сте фашаги, адвокатина ви Хаджи генов го доказа- нормалната държава пребивала с камън ни хетеросексуални, на които им дошло от квиченето на извратеняците за това ,да бъдат по-равни в равенството между хората!

  3. Гнусни педерунгели! Смърт за извратеняците!

    Педали, лесбита, швестъри и швестърки и други извратеняци шестват ненормалността си! И сега ще си плащате „охраната“,щото никой не ви бие! Няма да лапате нашите мангизи, гнусни сбърканяци!Вие сте фашаги, адвокатина ви Хаджи генов го доказа- нормалната държава пребивала с камън ни хетеросексуални, на които им дошло от квиченето за това да бъдат по-равни в равенството между хората!