петък , 22 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Кои са лицата зад десетгодишната история на „София Прайд“

Кои са лицата зад десетгодишната история на „София Прайд“

Над 3000 души взеха участие в най-голямото правозащитно събитие в България – „София Прайд“ и превърнаха това шествие в най-многобройното от 10-годишната история на събитието досега.

За поредна година български политици и официални лица не присъстваха на шествието, което обаче беше подкрепено от 20 дипломатически представителвства у нас, 10 от които бяха на сцената на „София Прайд“. Специален гост на събитието беше зам.-кметът на Амстердам.

Кои обаче са лицата зад 10-годишната история на гей прайд движението в България, вижте в следващия материал на Дениза Георгиева!

Кадрите от първия „София Прайд“ през 2008 г. са предоставени от архива на Би Ти Ви

 

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …

3 коментара

  1. Прекрасно видео! Чух много убедителни отговори на въпроса защо е нужен Прайдът. Смятам да си го запазя и да давам линка на всеки, който задава въпроса „защо“. Възхищавам се на куража на участницитте в първия Прайд! Бих искала да съм като тях.

  2. Гнусни педерунгели! Смърт за извратеняците!

    Педали, лесбита, швестъри и швестърки и други извратеняци шестват ненормалността си! И сега ще си плащате „охраната“,щото никой не ви бие! Няма да лапате нашите мангизи, гнусни сбърканяци!Вие сте фашаги, адвокатина ви Хаджи генов го доказа- нормалната държава пребивала с камън ни хетеросексуални, на които им дошло от квиченето на извратеняците за това ,да бъдат по-равни в равенството между хората!

  3. Гнусни педерунгели! Смърт за извратеняците!

    Педали, лесбита, швестъри и швестърки и други извратеняци шестват ненормалността си! И сега ще си плащате „охраната“,щото никой не ви бие! Няма да лапате нашите мангизи, гнусни сбърканяци!Вие сте фашаги, адвокатина ви Хаджи генов го доказа- нормалната държава пребивала с камън ни хетеросексуални, на които им дошло от квиченето за това да бъдат по-равни в равенството между хората!