сряда , 20 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Кои са „Децата на тихата революция“

Кои са „Децата на тихата революция“

За документалния си филм „Децата на тихата революция“, който проследява житейския път на група съученици от Математическата гимназия в Казанлък, в еМисия България разказа неговата авторка Виктория Ершова.

Лентата, която е заснета в редица градове у нас и в чужбина, обхваща период от цели 20 години – от завършването на гимназия до сегашния момент. До момента тя е имала две прожекции у нас.

Темата избра мен, аз бях част от тази компания и ми бе интересно да проследя какво се е случило с приятелите ми и със страната, докато отсъствах, разказва Виктория, която от години живее в чужбина. Зад граница открива и четирима от общо седемте герои на филма си.

20 години са дълъг период, не беше лесно, имаше много събития, които отпаднаха, концентрирахме се повече върху личните съдби, а историята и политиката останаха само като паралелен фон, обяснява авторката.

Нейната лична история също е част от лентата – Виктория напуска България, за да учи и „от авантюризъм“, а животът й досега е неравен низ от промени и премествания.

Филмът е с отворен край, защото следва развитието на живота, а той продължава, казва още Виктория Ершова. Промяната, която иска да види в България пък, е хората да станат по-позитивни.

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …