неделя , 23 юли 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Предавания / еМисия България / Кои са „Децата на тихата революция“
DECATA картинка

Кои са „Децата на тихата революция“

За документалния си филм „Децата на тихата революция“, който проследява житейския път на група съученици от Математическата гимназия в Казанлък, в еМисия България разказа неговата авторка Виктория Ершова.

Лентата, която е заснета в редица градове у нас и в чужбина, обхваща период от цели 20 години – от завършването на гимназия до сегашния момент. До момента тя е имала две прожекции у нас.

Темата избра мен, аз бях част от тази компания и ми бе интересно да проследя какво се е случило с приятелите ми и със страната, докато отсъствах, разказва Виктория, която от години живее в чужбина. Зад граница открива и четирима от общо седемте герои на филма си.

20 години са дълъг период, не беше лесно, имаше много събития, които отпаднаха, концентрирахме се повече върху личните съдби, а историята и политиката останаха само като паралелен фон, обяснява авторката.

Нейната лична история също е част от лентата – Виктория напуска България, за да учи и „от авантюризъм“, а животът й досега е неравен низ от промени и премествания.

Филмът е с отворен край, защото следва развитието на живота, а той продължава, казва още Виктория Ершова. Промяната, която иска да види в България пък, е хората да станат по-позитивни.

Вижте също

prepodavane

Димитър Владиков разкрива тайната за успешна кариера зад граница

История за успеха – един българин, успял да пробие в академичния свят на гъстонаселен Китай. …