четвъртък , 19 юли 2018
Начало / Жива връзка / Кои са алтернативните начини за търсене на работа

Кои са алтернативните начини за търсене на работа

Хората търсят работа най-често чрез специализираните сайтове и чрез познати, като пускат автобиографията си към много компании и позиции.

Има обаче други, алтернативни и успешни начини за търсене на нова работа, категоричен е Мартин Мънев от специализирания сайт JobTiger.bg.

Според него едно от важните неща е да проучим предварително пазара на труда и компаниите, които представляват интерес за нас, като се осведомим за свободни позиции в тях.

Това може да стане както чрез официалните корпоративни сайтове – където обаче не задължително всичко е качено и не всички фирми го правят, така и като директно се обърнем към представители на компанията.

Има и социални мрежи с работна насоченост, където може да се потърсят контакти на HR специалистите от съответните компании. ИТ секторът е най-застъпен, но не е единственият бранш, където може да се намери работа чрез „ЛинкИн“, например, посочва специалистът.

Той съветва да се персонализира самият професионален профил, в зависимост от това какъв опит, образование и умения се търсят за всяка една позиция, за която кандидатстваме.

Разпращането на автобиографии напосоки и на конвейер не е препоръчително, категоричен е Мартин Мъне.

Вижте също

Живка Петрова: Целта на „Малко българско училище“ е да започне новата учебна година в нова сграда

Директорът на най-голямото българско училище „Малко българско училище“ в Чикагското предградие Ел Гроув – Живка …