петък , 22 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Кметът на Пловдив Иван Тотев отива на съд

Кметът на Пловдив Иван Тотев отива на съд

Кметът на Пловдив Иван Тотев ще бъде съден заради обществена поръчка, свързана със зоопарка в града. Обвиняеми са също заместникът му Димитър Кацарски и кметът на район „Западен“ Димитър Колев. Обвинението е за „значителни вредни последици“ за ръководената от него община. Екипът на еМисия България многократно се опита да се свържем с Веселина Стоянова – началник отдел „Протокол и връзки с обществеността“ на пловдивския кмет – за коментар, но без успех.  В студиото обаче се включи бившият кмет на район „Западен“ Десислава Желязкова, именно от нейния сигнал започна всичко. Тя сигнализира Държавната агенция за национална сигурност, че има евентуални нарушения на закона при строителството на зоопарка.

„Това е някакво чудо след две годишната ми борба някой да види, че там очевадно нещата не са, както трябва. Това е просто чудо – съдебната система най-накрая да започне да работи. Още през 2015 година започнаха да се случват странни неща на мястото на стария зоокът – странни изсичания на дървесина, първи копки и различни дейности на неговата територия. Тогава започнах да искам информация и нередностите започнаха да изкачат една по една. Така две години, стъпка по стъпка, молба след молба, докато не стигнахме до Софийска градска прокуратура“, коментира Желязкова.

Подробности за делото срещу Иван Тотев, вижте във видеото.

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …

4 коментара

  1. НАЙ-СЛАБИЯ ГЕРБЕРСКИ КМЕТ В БЪЛГАРИЯ, МОЖЕ БИ И НАй КОРУМПИРАНИЯ! В СЪЩОТО ВРЕМЕ АДМИРАЦИИ ЗА ТАЗИ КРЕХКА,НО СМЕЛА ЖЕНА-Г-ЖА ДАНИЕЛА ЖЕЛЯЗКОВА,КОЯТО ПРЕДИ ДВЕ ГОД. ПОДАДЕ СИГНАЛА В ДАНС И ПРОДЪЛЖАВА ДА СЕ БОРИ!

  2. Точков…….. Май се проваля една от многото кражби на Тотев,следват още обвинения ,спортна зала за 8 милиона,онкото,фонтаните и т.н.

  3. КЪДЕ ВИДЯ ЕКОЛОЗИ В ОБВИНЕНИЕТО БЕ ТЪПАК А КЛЕТКАТА ЩЕ Е ЗА ОРГАНИЗИРАНАТА ПРЕСТЪПНА ГРУПАТОТЕВ,КАЦАРСКИ И КОЛЕВ

  4. Еко мафията проваля пловдивския зоопарк. За пишман еколозите ще има специална клетка с табела, че са платени в него.